ТВ7 взима и "А" група

Медията ще има право на първи и трети избор за мачовете от родния елит

ТВ7 взима и "А" група
"А" група скача от ТВ+ в ефира на ТВ7. Фирмата "Футбол про медиа", коя­то държи футболното първенство, развали вче­ра договора с БГ CAT за отстъпване на телевизи­онните права. Причината е "неизпълнение на дого­ворни задължения", се казва в декларация на "Футбол про медиа", коя­то беше създадена по ини­циатива на Кирил Домусчиев. В нея веднага се включи босът на Левски Тодор Батков, а по-късно и шефовете на ЦСКА.

"Нашата цел е да оси­гурим излъчването на живо на поне четири сре­щи от всеки кръг и ще продължим да изискваме високо качество на теле­визионния продукт", се казва още в съобщение на фирмата, като изрич­но се подчертава, че БНТ е коректен партньор и ос­тава в играта.

Според „Стандарт” държав­ната медия ще получи правото на втори и чет­върти избор за всеки кръг. За първи и трети се чакат оферти, като явен фаворит е ТВ7. Телевизи­ята инвестира сериозни пари и не крие апетитите си да вземе родната "А" група.

На практика медията няма конкуренция, тъй като останалите ос­новни играчи на пазара не проявяват сериозен интерес. Така на 99% е ясно, че ТВ7 ще плати правото на първи и трети избор на мачовете. Медията взе вече италианс­кия футболен шампио­нат плюс европейското първенство по волейбол за мъже през септември. Очаква се да надцака конкурентите и за предс­тоящото издание на све­товната волейболна ли­га, където България участва от години. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки