Анди Мъри: Не съжалявам, че вчера изразходвах толкова много сили

Британският тенисист Анди Мъри спря на крачка от финала на последния тенис турнир провеждан в Шанхай, който той имаше шанс да спечели без загуба. 21-годишният британец се класира предсрочно за полуфиналната фаза на надпреварата, но бе взел решение да не пести от силите си във вчерашния двубой с Роджър Федерер

Британският тенисист Анди Мъри спря на крачка от финала на последния тенис турнир провеждан в Шанхай, който той имаше шанс да спечели без загуба.

21-годишният британец се класира предсрочно за полуфиналната фаза на надпреварата, но бе взел решение да не пести от силите си във вчерашния двубой с Роджър Федерер. Мъри победи бившият номер едно в три сета, което не позволи на швейцареца да продължи в следващия кръг. Но за срещата си с Давиденко Мъри разполагаше само с 20 часа за отдих. В крайна сметка руснакът постигна победа в два сета – 7:5, 6:2.

„Разбира се, че умората ми настъпи закономерно. Вчерашният мач бе пределно дълъг, но и Давиденко игра далеч по-добре от мен. Въпреки всичко не съжалявам за мача срещу Федерер и изразходваните сили”, заяви тенисистът, цитиран от „Ройтерс”.   

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки