Бразилски атлет стряска сънищата в Левски

Новото попълнение Фелипе Алмейда Феликс всява ужас в очите за "сините" с мощта и физиката, които притежава

Бразилски атлет стряска сънищата в Левски

Фелипе Алмейда Феликс – това е играчът, който ще бъде най-голямата заплаха за момчетата от Левски в двата решаващи мача срещу ФК Баку. И малките деца вече знаят, че ако „сините” отстранят този съперник, имат гарантирани минимум 8 мача в Европа - независимо дали в Лига Европа или Шампионската лига. Така че задачата на Левски в момента е повече от задължителна.

Отборът на Баку обаче крие доста подводни камъни. Освен силната българска жилка там и ясното заключение, че Левски ще е със сигурност много добре познат отбор, когато кацне в Азербайджан, има и чисто футболни пречки, които могат да се окажат решаващи.....като Феликс.

Бразилският нападател на ФК Баку, който бе взет за атака на групите в Шампионската лига, предизвика вече еуфория във фанатизираните мюсюлмански фенове на Баку и ужас в тези на Левски. Само един поглед върху физическите данни на този нападател е достатъчен атестат за това колко е мощен.

С ръста си от 197 сантиметра и 88-те килограма, които носи, е почти невъзможно този уникален атлет, приличащ на Юсеин Болт, да бъде спрян, тръгнал на скорост. Феликс има по-силен десен крак, но се чувства абсолютно свободен в нападението на тима и нахлува по всички флангове.

На техническо ниво бразилецът също показва страхотни умения (както ще се убедите по-долу) и владее типичните за всеки южноамериканец финтове.

Всъщност, най-неприятното в момента за феновете на Левски е това, че бразилецът се намира в страхотна форма и изживява футболен ренесанс.

Феликс е изтърпял доста несполучлива половина година в руския Спартак Налчик. Идвайки в студена Русия, той не успява да разкрие потенциала си и в 19 мача (повечето, от които като резерва) не вкарва нито един гол. Причината обаче не е само в аклиматизацията. Феликс прави операция и на двете си очи, заради което не играе доста време и бавно навлиза отново във форма. Втората причина е, че той става татко на малко момиченце и това също отклонява за известно време вниманието му от футбола.

Преди престоя си в Налчик 25-годишният кариока, който е израсъл в крайморско градче на Сао Паоло, на тихоокеанския бряг, е играл за Атлетико Парананензе, Коринтианс, Сао Паоло и за кратко в един малък португалски отбор.

Феликс официално премина във ФК Баку на 7 юли и оттогава има вкарани 5 гола в три мача, единият от които вчера срещу Екранас (Литва).

Не зле в крайна сметка и българските мениджъри, скаути и треньори да се замислят как така в Азербайджан може да дойде играч, струващ по официални данни 200 000 евро, а в България това не може никога да стане.

Видео от мача ФК Баку - Екранас с двата гола на Феликс можете да видите ТУК

Видео с уменията на Фелипе Алмейда Феликс можете да видите ТУК

Щангите превъртяха играта! Върнаха загробил ги президент

Коджабашев почти уби спорта си през 2008 г., сега може да го довърши

Кои са големите губещи от Конгреса на БФС

Венци Стефанов, групичката на Бербатов, Градев и Руди Гела няма да липсват на никого

Барби, пак ли кръв?

Депутатите да инсталират Бербатов за пожизнен президент на БФС със закон

Гонзо спечели титулярното място в може би най-важния мач

Често пренебрегван в националния отбор за сметка на Бербо, Иванов сега е президент на БФС

Защо Бербатов не получи доверието на клубовете

Вижте причините

Шампион пред отказване: ММС няма адекватна политика, при Кралев беше друго

Разказът на Йордан Колев, който се бие за България и все още продава мартеници

Невъзможният избор 7: Най-нелепата кандидатура

Ето какво представлява неадвокатът Георги Градев

НЕВЪЗМОЖНИЯТ ИЗБОР 3: Ще стане ли Гонзо президент на БФС

Вижте кандидатурата му

Левски и ЦСКА продават най-скъпо

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки