Миро Манолов и Алекс разпиляха Искра, ПСВ Айндховен чака ред

Черно море разпиля Искра Стал с 3:0 като гост на молдовския тим в мач реванш от втория квалификационен кръг на турнира Лига Европа

Миро Манолов и Алекс разпиляха Искра, ПСВ Айндховен чака ред
Черно море разпиля Искра Стал с 3:0 като гост на молдовския тим в мач реванш от втория квалификационен кръг на турнира Лига Европа. Попаденията за „моряците” отбелязаха на два пъти Миро Манолов, който се разписа и в първата среща играна преди седмица в Бургас, и Дани Георгиев. Играчите на Никола Спасов контролираха играта и през двете полувремена, като единствено гредите на противниковия страж Гайдукевич „спасиха” Искра от по-изразителна загуба. Алекс и Миро Манолов заформиха ефективно взаимодействие и създадоха почти всички опасни положения пред и в наказателното поле на домакините.

Гостуващият в Молдова Черно море започна по отличен начин реванша си от втория квалификационен кръг за Лига Европа срещу Искра Стал, след като успя да удвои общата си преднина над домакините. В голмайстор за „моряците” се превърна Мирослав Манолов, който се възползва от неразбирателство в противниковото наказателно поле и с глава вкара в опразнената врата на Гайдукевич за 1:0 в реванша.
 
И двата тима започнаха срещата предпазливо, но с напредване на времето и размяна на няколко контраатаки Черно море овладя темпото и започна да налага волята си над непретенциозния тим на домакините. В епицентъра на всичко по-опасно пред вратата на Искра бяха Миро Манолов, Дани Георгиев и не на последно място Алекс.
 
В 22-ата минута с изстрел от двайсетина метра Георгиев затрудни максимално стража на домакините, но топката не влетя в мрежата. Три минути след това (25’) Миро Манолов откри за 1:0 – Алекс създаде суматоха в пеналта с центриране от корнер, топката бе отклонена от бранител на Искра след удар на Илиев. Това обаче само доведе до намесата на Манолов, който се разписа с глава.

 

В оставащите 20 минути Черно море се активизира още повече, като в 35-ата Алекс и Манолов изведоха непокрития Юруков на чиста позиция, който трябваше да удвои головата разлика, но стреля извън рамката на вратата. Алекс създаде още неприятности на Гайдукевич, но до съдийския сигнал нов гол не падна. 

 
След почивката Черно море започна там, където остави съперника си в края на първото полувреме. Още в 52-ата минута Миро Манолов отбеляза третия си гол в двубоите срещи евродебютанта и удвои преднината на „моряците”. Това се случи след разбъркване в отбраната на домакините, което позволи на Манолов да се разпише необезпокояван. В следващите 10 минути двамата треньори обновиха тактическите си постройки и извършиха всичките си смени. След час игра Дани Георгиев направи резултата класически, след като получи  добро центриране от Манолов и реализира за 3:0. Към 70-ата минута домакините си посъбудиха и опитния Осипенко принуди намесата на Пиргов и Георги Илиев. До края на двубоя Искра се задоволи с по-голяма част от владеенето на топката, но до домакински териториален превес не се стигна. Миро Манолов и Алекс обаче сътвориха още няколко опасни ситуации, при една от които Манолов едва не оформи хеттрика си, но гредата се оказа в помощ на противниковия страж.   

 

След 3:0 в Молдова и общ резултат от 4:0 срещу дебютанта в европейските клубни турнир Искра Стал Черно море очаква следващото си препятствие по пътя към групите на Лига Европа – ПСВ Айндховен и изключително тежкото гостуване в Холандия следващия четвъртък.

Напрежение в Милан след фиаското в Рим

Фенове търсят сметка на играчите

ОБЗОР: Отново Леверкузен срещу Рома в полуфиналите на ЛЕ (ВИДЕО)

„Аспирините“ с нов рекорд - 44 мача без загуба след 1:1 в Лондон

Аталанта изхвърли Ливърпул и пренаписа историята си (ВИДЕО)

Салах вкара от дузпа единствения гол в Бергамо

Рома смачка Милан в Европа (ВИДЕО)

Леверкузен на пътя на "вълците" на полуфиналите

Гасперини за реванша с Ливърпул: Най-важният мач в историята

„Наясно сме, че няма да е лесно“, заяви треньорът на Аталанта

Еуфория в Рим! "Олимпико" разпродаден за Рома - Милан

"Вълците" на крачка от трети пореден полуфинал

ОБЗОР: Бенфика и Леверкузен с домакински успехи (ВИДЕО)

Резерви зарадваха "аспирините" - резултати от Лига Европа

Рома мечтае за трети пореден финал в Европа (ВИДЕО)

"Вълците" обезличиха Милан на "Сан Сиро"

Алонсо: Има време за Бундеслигата, мислим само за Уест Хем

Вижте какво заяви треньорът на „аспирините“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки