Чавдаров: Нямам проблеми с Пифа, уча се от него

Здравко Чавдаров направи силен сезон за Сливен и привлече вниманието на ЦСКА. 28-годишният вратар премина в Армията това лято и игра във всички контроли на отбора на лагера в Австрия. Чавдаров е най-вероятният нов титулярен вратар на червените. Любо Пенев залага на него, докато доскорошният №1 на ЦСКА Ивайло Пе-тров остана втори, на моменти дори трети вариант за вратарския пост.

Чавдаров: Нямам проблеми с Пифа, уча се от него

Здравко Чавдаров направи силен сезон за Сливен и привлече вниманието на ЦСКА. 28-годишният вратар премина в Армията това лято и игра във всички контроли на отбора на лагера в Австрия. Чавдаров е най-вероятният нов титулярен вратар на червените. Любо Пенев залага на него, докато доскорошният №1 на ЦСКА Ивайло Пе-тров остана втори, на моменти дори трети вариант за вратарския пост.

- Как се чувствате, след като преминахте в ЦСКА?
- Много добре, радвам се, че съм тук и мога да покажа качествата си.

- Очаквал ли сте трансфер на Армията или предложението бе изненадващо за вас?
- И аз като всеки футболист исках и се надявах един ден да играя в отбор като ЦСКА.Казаха ми, че има интерес към мен, след това са водени преговори и се стигна до подписване на договор.

- Контролите показаха, че вие ще сте титуляр на вратата на ЦСКА. Сигурен ли сте в титулярното си място?
- Никой не може да бъде сигурен в това. Давам всичко от себе си по време на тренировките и мачовете. Ако ми се гласува доверие, ще направя всичко възможно, за да го оправдая. Според мен ще пази този, който е в най-добра форма.

- Успяхте ли да се сработите с останалите в отбора в мачовете, които изиграхте?
- Съотборниците ми са млади момчета, добри футболисти.С всеки следващ мач се сработваме все по-добре дано продължим така. Разбираме се на терена и се надявам, когато дойдат важните мачове да покажем, какво можем.

- Вие сте на 28 години, добра възраст ли е това за един вратар?
- Това са най-хубавите години за вратарите. За нашия пост е специфично това, че колкото повече време минава, толкова по-добър ставаш. Трупат се рутина и опит, което е много важно. Точно това е възрастта, в която се шлифова един вратар

- Кои са разликите, които виждате между отборите на ЦСКА и Сливен?
- Организацията в ЦСКА е на по-високо ниво, целите също са доста по-големи. Освен това в новия ми отбор се следи всяка стъпка на футболистите.

- По-лесно ли е, когато в отбора има трима играчи, с които бяхте съотборници в Сливен?
- Да, това е голям плюс за мен. Радвам се, че четири човека от Сливен преминахме заедно в ЦСКА. По-добре е, когато сме заедно, защото сме приятели и си помагаме

- Какви са отношенията ви с Ивайло Петров-Пифа. възможно ли е да има напрежение между вас?
- В добри отношения сме, нямаме никакви проблеми. Ивайло Петров е добър и опитен вратар. Помагаме си по време на тренировките, дори се уча от него.

- С кой друг от играчите на ЦСКА се разбирате добре, освен тримата от Сливен?
- С абсолютно всички съм в добри отношения. Естествено повече комуникирам с Иван Стоянов, Коста Янев и Владислав Стоянов, но и с останалите се разбирам добре. Няма други конкретни футболисти, с които съм по-близък.

- Какво е мнението ви за Любо Пенев като треньор?
- Имам добри впечатления от него.Любо Пенев изисква голяма дисциплина и работи много професионално.Тепърва ще го опозная по-добре.

- Какво е мнението ви за съперника в Лига Европа?
- Предпочитам да вървим стъпка по стъпка. Има време до първия мач. Сега ни предстои важна проверка срещу Интер (Баку). (Заб. Интервюто е взето преди контролата с Интер (Баку).)

- Докъде може да стигне ЦСКА в турнира Лига Европа?
- Потенциалът на отбора е голям, надявам се да постигнем целите си. Всички много искаме да влезем в групите на турнира и ще дадем всичко от себе си.

- Какви са вашите лични цели, които искате да постигнете с червените?
- Имам високи цели с отбора на ЦСКА.Искам да стана шампион и да спечеля всичко възможно.Надявам се и на добро представяне в евротурнирите.

- Кога и как се насочихте към вратарския пост?
- Още от малък ме влечеше да съм на вратата. Започнах като полеви играч, но в един от мачовете треньорът ми каза да застана на вратата и се представих доста добре. Той видя потенциал и качества у мен и оттогава играя на поста вратар. Не съжалявам, че съм избрал точно тази позиция.

- Има ли вратар, на когото подражавате и който ви е любимец?
- Да, това е Икер Касияс. Харесвам много неговия стил на игра.

- Повечето вратари са особени хора, различни от останалите играчи. Вие лично спокоен ли сте на терена или се нервирате, когато съотборниците ви грешат?
- Да, повечето вратари са луди глави. За себе си мога да кажа, че по принцип съм спокоен, но понякога избухвам.Няма как да се владееш нонстоп.

- Бил ли сте привърженик на някой от българските отбори като малък?
- Не съм бил някакъв супер запален фен, който ходи по мачове. Бил съм за всеки отбор, в който съм играл и винаги съм давал всичко от себе си.

- Кое е любимото ви първенство?
- Най-интересен футбол се играе в Англия. Харесва ми и испанското първенство.

- Любим чуждестранен отбор?
- Харесва ми Барселона. Последния сезон показаха много добър футбол в Шампионската лига и първенството на Испания

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки