Тони Здравков: ФК Баку не е кой знае какво, Левски може да ги преодолее

Новият главен селекционер на Левски Тони Здравков призна пред журналистите след днешната тренировка на "сините", че ще запознае днес новия наставник Ратко Достанич с предстоящия съперник на отбора в третия квалификационен кръг на Шампионската лига - ФК Баку, предаде репортер на Novsport.com.

Тони Здравков: ФК Баку не е кой знае какво, Левски може да ги преодолее

Новият главен селекционер на Левски Тони Здравков призна пред журналистите след днешната тренировка на "сините", че ще запознае днес новия наставник Ратко Достанич с предстоящия съперник на отбора в третия квалификационен кръг на Шампионската лига - ФК Баку, предаде репортер на Novsport.com.

"Баку е един отбор, който притежава 4-5 добри футболисти. Ако трябва да ги сравня с някой български отбор, ги оприличавам на Сливен, Славия и може би Пирин.  Бразилският им нападател е много силен физически, мощен, висок - 195 см, прилична техника. добра бързина. Доста мощен, доста бърз, но за мен е един футболист, който няма да може да ни притесни, ако не му оставим свободни пространство. Един централен защитник ми направи много добро впечалтение. Муджири също игра добре, докато имаше стили. Имат и един играч Александър Стоич, той също притежава много добри качества. Всички футболисти са на едно средно добро ниво. Добро впечатление прави и техният вратар Сисоко, който е и капитан, но няма да вземе участие в първия мач с Левски, защото е наказан", сподели помощник-треньорът на Левски Тони Здравков, който бе командирован в Азебайджан да се запознае с качествата на предстоящия съперник на "сините" в третия квалификационен кръг за Шампионската лига - ФК Баку.

"Стадионът им е пълен по една единствена причина, защото входът е свободен и хората не плащат. Имаше 25-28 000 души. Времето, мисля че е по различно от  Бългрия и от София по специално, тъй като Каспийско море е на самия град и влагата е доста голяма. Температурите са около 30 градуса, но влагата затруднява дишането и движението и имаш усещането, че е 37 градуса. Влагата ще бъде нашия проблем. Теренът е иначе голям. Лично аз съм играл срещу отбори от бившия съветски съюз срещу. Публиката е една и съща. Няма обаче изявени агитки. Шумно е, но не е по начина по който е в България", допълни специалистът.

"Вчера проведохме един разговор с Достанич. Днес от 12;30 на обяд имаме определена среща, за да разговаряме на дълго и широко за отбора на Баку. Утре мисля, че ще изгледаме заедно записа. Там има един футболист, който не взе участие в този двубой заради контузия и мисля, че във втория мач ще бъде титулярен състезател. Моето лично мнени е, че Баку може да бъде преодолян от нашия отбор", обобщи бившият помощник-треньор на Емил Велев, който от днес изпълнява длъжността на главен селекционер на отбора.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки