Гонзо: В Левски трябва дисциплина, Достанич има моето доверие

В Левски няма титуляри и резерви, всеки започва на равен старт и трябва да доказва своето място в отбора. Това заяви новият спортен директор на “сините” Георги Иванов – Гонзо. Той даде обширно интервю в ефира на „Дарик” радио, в което коментира положението в клуба, своите отговорности като шеф на Левски, отношенията си със своя предшественик Даниел Боримиров и всичко случващо се в клуба.

Гонзо: В Левски трябва дисциплина, Достанич има моето доверие

В Левски няма титуляри и резерви, всеки започва на равен старт и трябва да доказва своето място в отбора. Това заяви новият спортен директор на “сините” Георги Иванов – Гонзо. Той даде обширно интервю в ефира на „Дарик” радио, в което коментира положението в клуба, своите отговорности като шеф на Левски, отношенията си със своя предшественик Даниел Боримиров и всичко случващо се в клуба.

Новият спортен директор на Левски
„Както обещах и вчера – ще се опитам да оправдая доверието, което ми е гласувано. Не искам да давам обещания. Спах спокойно, нищо не се е променило. Различното е това, че вече работиш от сутрин до вечер. Тази отговорност съм я носил през годините и съм свикнал с нея. Не ми е чуждо това, което правя в момента. В Левски е създадена добра организация. Ратко Достанич има моето доверие, смятам, че ще се справи. Аз ще бъда твърдо зад треньора и футболистите, докато някой не ме предаде. Не си поставям срокове, колко време ще остана на този пост, искам да постигна повече, отколкото постигнах като футболист.

Отборът
„Познавам се с момчетата и вече говорих с тях. Обясних им, че до преди няколко дни самият аз бях на тяхното място. Сега обаче съм шеф и каквото аз кажа – това ще е. нужна е дисциплина, а тя се получава, когато има правила. Правилата са им обяснени и те трябва да ги спазват, в противен случай ще си носят последствията. Няма да има компромиси за никого. Моето условие е, всички почват от равен старт и трябва да докажат, че имат място в Левски. Тренировките ще бъдат като мачове за момчетата. Още вчера картотекирахме Ортега, тъй като това бе последният срок за картотекиране в УЕФА. Важното е, че си намерихме нападателят, от когото имахме нужда за тези два мача”.

 Мачовете на Левски
„Няма как да няма притеснение от малкото време преди мача с Баку. Надявам се да решим всичко още в първата среща. Програмата ни също никак не е приятна. Затова в съблекалните има 29 футболисти. Щом си в Левски, трябва да си готов да защитаваш синята „фланелка”. Няма да има степенувани. Всеки мач играем за победа.  Няма резерви и титуляри, всеки трябва да дава максимума от себе си и да тренира сериозно”.

ДЮШ
Имам идея за школата и затова съм говорил с Кирил Ивков, който вече е неин шеф, но сега ни предстои мач, заради което сме отложили това. Искам да назначим треньорите, които сме набелязали и след това да намерим човек от чужбина като Ян Деркс, който знае как да се развиват не само децата, а и треньорите в школата. Имал съм лекции при холандски лектори, които показваха неща, които аз като професионален футболист не съм виждал”.

Феновете
„След  като се върнем от Баку имам идея да се срещнем с всички фенклубове и да обсъдим техните виждания. Левски не е Левски без своите фенове.  Важното за нас е феновете да са с отбора. Феновете винаги са били 12-ия ни играч и безкрайно много разчитаме на тях. Нямам претенции феновете да подкрепят мен и да скандират името ми, искам те да подкрепят Левски и да няма разделение помежду ни, защото всички сме от Левски.

Даниел Боримиров
„С Даниел Боримиров сме семейни приятели от много години. Съжалявам за това, което стана, но понякога така се получава в живота. Поговорих с него и му обясних, че в Левски има собственик, който взима решенията. аз мисля, че неговото място е в клуба и рано или късно ще се върне на "Герена".

Медиите
„Никога не съм имал проблеми с медиите, стига да са коректни и да отразяват нещата както са си. С хора които пишат злобни и обидни неща няма да комуникирам. Няма да забранявам да се снима или да се отразява, стига журналистите да са коректни. Не искам когато нещата са хубави да се пише, че са лоши и обратното.

9-и номер
„Този номер трябва да бъде в игра и да олицетворява победата. Някой беше предложил да се сложи в залата на славата, но аз не съм съгласен. Играчът, който носи този номер трябва да е лидер. Ако се появи такъв човек, лично аз ще му дам девятката”.

Бъдещето
„Продължавам да тренирам, за да се възстановя. Дори и да не се върна да играя, обичам да спортувам – било тенис, било футбол на малки вратички. Разговарял съм с Тодор Батков, че искам да играя, защото все още има, какво да дам на Левски. Следващата година, когато се възстановя, ще преценя дали отново ще играя.Имам лиценз за треньор. За мен важно да се уча, това което научиш винаги ти е от полза.

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки