Милан срещу Интер още във втория кръг

Парма и Божинов се завръщат в Серия "А" с гостуване на Удинезе, Юве - Милан слага край на сезона

Милан срещу Интер още във втория кръг

Италианската футболна федерация вече обяви календара за сезон 2009/10. Шампионите от Интер ще започнат защитата на титлата си с домакинство срещу новака Бари. Рома стартира с визита на Дженоа, Ювентус приема Киево, а Милан гостува на Сиена.

Дербито на Милано между „нерадзури” и „росонери” пък е още във втория кръг, като по същото време Ювентус ще играе срещу Рома. 15-ият кръг също ще спре сърцата на тифозите - тогава един срещу друг се изправят Интер срещу Ювентус, а в същото време ще се води и битката за Рим между Рома и Лацио.  Най-голямата новина от календара е, че последните кръгове от полусезоните – 19-и и 38-и ще завършват с мегадербито между Ювентус и Милан.

Парма и Валери Божинов пък се завръщат в Серия „А” с гостуване на Удинезе, а също така първият кръг ще противопостави един срещу друг и най-много харчещите отбори на Ботуша това лято – Палермо и Наполи. Италианският шампионат стартира на 22 август и завършва на 16 май, което дава едва 3 седмици на "Скуадра адзура" да се подготви за Световното първенство в ЮАР догодина.

Ето и всички срещи от първия кръг на Серия „А”:

Болоня - Фиорентина
Катаня - Сампдория
Дженоа - Рома
Интер - Бари
Ювентус - Киево
Ливорно - Каляри
Палермо - Наполи
Сиена - Милан

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки