„Загорка тенис къп” с награден фонд от 85 000 евро

„Загорка” АД превръща традиционния тенис турнир „Загорка Тенис Къп” в най-мащабното състезание за мъже в България, съобщиха от Българска федерация по тенис. Предстоящото през 2009 г. 14-о издание на „Загорка тенис къп” ще бъде с изцяло обновен формат - досегашните "Фючърс" турнири прерастват в един по-голям, който става част от АТР Challengers сериите за мъже.

„Загорка” АД превръща традиционния тенис турнир „Загорка Тенис Къп” в най-мащабното състезание за мъже в България, съобщиха от Българска федерация по тенис.  Предстоящото през 2009 г. 14-о издание на „Загорка тенис къп” ще бъде с изцяло обновен формат - досегашните "Фючърс" турнири прерастват в един по-голям, който става част от АТР Challengers сериите за мъже. Квалификациите за турнира ще се проведат на 18-и и 19-и април, а основната схема ще се играе между 20-и и 26-и април. Домакин и организатор на „Загорка тенис къп” ще бъде ТК „Левски - София”.

„Загорка тенис къп 2009” е с награден фонд от 85 000 евро, което го превръща в рекорден за мъжкия тенис в България. Очаква се този факт, както и възможността за спечелване на повече точки в световната ранглиста да привлекат на кортовете на тенис клуб „Левски - София” най-добрите български тенисисти, сред които и Григор Димитров, както и голям брой чуждестранни професионални състезатели, в това число и от ТОП 100 на мъжкия тенис.

„Изминалите 13 години са доказателство за трайния ангажимент и принос на „Загорка” АД за развитието на тениса в България. Нашата амбиция е да бъдем лидер не само в своята бизнес сфера, но и във всички останали проекти, които осъществяваме. По тази причина през следващата година отново правим крачка напред, създавайки Challenger турнир за мъже. Надяваме се той да събере на едно място едни от най-талантливите български и чуждестранни тенисисти и да се превърне в истински спектакъл за зрителите”, заяви Изпълнителният директор на „Загорка” АД г-н Ян Дерк ван Карнебеек.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки