Брад Гилбърт: Федерер е фаворит номер 1 за "Ю Ес Оупън", при жените всичко е възможно

Началото на "Ю Ес Оупън" наближава. Бившият номер 4 в света и треньор във времето на Андре Агаси, Анди Родик и Анди Мъри – Брад Гилбърт пусна свой блог към популярното списание „Тенис Уик” в който прави обзор на събитията в тениса на известен период от време.

Брад Гилбърт: Федерер е фаворит номер 1 за "Ю Ес Оупън", при жените всичко е възможно

Началото на "Ю Ес Оупън" наближава. Бившият номер 4 в света и треньор във времето на Андре Агаси, Анди Родик и Анди Мъри – Брад Гилбърт, пусна свой блог към популярното списание „Тенис Уик”. В него той прави обзор на събитията в тениса на известен период от време.

Тази седмица треньорът, който в момента се занимава с британеца Алекс Богданович, погледна напред към "Ю Ес Оупъм" и последните два турнира от АТП сериите. Според него те са били незабравими.


Ето какво пише големият треньор за предстоящия старт на Откритото първенство на САЩ по тенис:


„Какви уникални две поредни седмици имахме в АТП тура. Може би най-незабравимите, които си спомням.

Първо имахме осемте най-добри на четвъртфиналите в Монреал и след това най-добрите четири в Синсинати. Световната тенис асоциация трябва да е много щастлива. Всеки път, когато видиш най-добрите четирима на полуфинал една седмица преди „Ю Ес Оупън”, можеш да си зададеш доста въпроси и отговорът дойде кънтящо от наричания Фед Експрес Роджър Федерер, който победи по убедителен начин Анди Мъри и Новак Джокович, за да спечели титлата на турнира – първа за него през годината на твърда настилка. Федерер обаче се движи най-добре по корта от много време насам. Той спря също и серията си от 4 поредни загуби от Мъри. За момента само двама играчи са правили по 5 поредни победи някога над него – Налбандян в ранните години и разбира се Рафа.

В „Оупън ерата” Фед е единственият играч, след Род Лейвър през 1969 г., който е достигал четирите финала за една година. Той направи това през 2006-та и 2007-ма, а сега има шанс да го направи отново, което е друго забележително постижение в неговата незабравима кариера. И всичко това след странния завършек на мача му с Жо-Вилфред Цонга, който приключи с двойна грешка за световния номер 1. В момента Федерер се чувства много сигурен в своите сили и определено е фаворит номер 1 за спечелването на титлата в Ню Йорк.

Джокера също направи стъпка напред, отстранявайки Рафа на полуфиналите, но изглеждаше, че испанецът сякаш дръпна стомашен мускул по време на двубоя, но определено той играе доста по-добре и предполагам, че за започването на  „Ю Ес Оупън” ще е сто процента готов.

Голямо изкачване за Елена Дементиева, която победи Шарапова на финала и Серина в полуфиналите. Шарапова отново имаше проблеми със своя сервис, но тя определено се доближава към старата тениситка, която знаем.

Беше много интересно лято за женския тенис. Различни дами печелеха титлите всяка седмица, което само по себе си говори, че титлата на „Ю Ес Оупън” може да бъде спечелена от всяка. Въпреки това Серина обикновено е много силна в Големия шлем.

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки