Липи: Задължително трябва да победим България

Селекционерът на "Скуадра адзура" Марчело Липи вече мисли единствeно за предстоящата среща с България тази сряда в Торино, след като тимът му постигна труден успех с 2:0 над Грузия.

Липи: Задължително трябва да победим България

Селекционерът на "Скуадра адзура" Марчело Липи вече мисли единствeно за предстоящата среща с България тази сряда в Торино, след като тимът му постигна труден успех с 2:0 над Грузия.

"Изключително важно е за нас да победим България, за да можем да отидем в Дъблин с четири точики прединана пред селекцията на Джомани Трапатони. Всички момчета са много концентрирани и искат възможно най-бързо да си гарантираме място на Световното първенство в ЮАР 2010.", сподели Липи на днешнтата си пресконференция пред медиите на Апенините.

"Не съм разочарован от представянето на отбора в Тбилиси и схемата 4-4-2, като може отново да играем така или да променим модула. Изпитахме малко затруднения срещу грузинците при организирането на атаката, но не съм се притеснявал. По време на квалификациите нито веднъж не играхме както можем, затова очаквайте да ни видите на Световното първенство. Имаше по-добри и по-лоши мачове в групата, но ние сме турнирен отбор. Затова сега мислим единстевно как да се класираме на Мондила, след това в тези 30-40 дни ще бъде всичко различно. Може би Джанлуиджи Буфон е прав, като казва, че отборът все още не може да се отпусне от шамарите получин в купата на Конфедерациите в ЮАР и да покаже своите истински въможности", коментир специалистът извел "адзурите" до четвърта световна титла в Германия през 2006 година.

Бившият наставник на Ювентус обяви, че не се притеснява от нападателите, които не вкарват напоследък. "Имаме Алберто Джилардино и Винченцо Якуинта, а следим отблизо и Джампаоло Пацини, като имаме пълно доверие на тях", допълни Липи.

 

Луд мач в Бергамо, Аталанта е на финал (ВИДЕО)

Тимът на Гасперини с обрат за 4:1 над Фиорентина

ОБЗОР: Манчестър Юнайтед обърна последния и измести Нюкасъл (ВИДЕО)

Капитанът Фернандеш спаси „червените дяволи“ от срам на „Олд Трафорд“ – 4:2, резултати

Фабио Капело хвали Белингам

„Само топ футболисти могат да играят така на тази възраст“

В Милан готови на раздяла с Тео и Менян

Никой не е в безопасност вече, пише "Гадзета дело Спорт"

Киеза напуска Юве, ако Алегри остане

Вижте подробности

Край на интригата в Гърция, лоша новина за ПАОК

АЕК докосва титлата след здрав бой над ПАО

Край на сагата: Шави остава в Барселона!

Треньорът прие финалната оферта на клуба и остава начело

Георги Минчев с хеттрик в Кипър

Нападателят носи триумф с 5:4

И Лил на опашка за Хосе Кордоба

Френският тим следи бранителя на Левски

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки