Ники Илиев: Срещу Италия ще вкараме гол, трябва да изчакаме нашите си моменти

Звездата на българския футбол от близкото минало Ники Илиев смята, че нашите имат шансове да бият Италия насред Торино, предаде репортер на Novsport.com. Според него обаче това трябва да стане с много внимателна игра, а не с надиграване със световните шампиони. Ники Илиев бе гост в Актуално студио „Дерби” заедно с Ратко Достанич. И двамата изразиха съболезнованията си към загиналите в Охридското езеро българи.

Ники Илиев: Срещу Италия ще вкараме гол, трябва да изчакаме нашите си моменти

Звездата на българския футбол от близкото минало Ники Илиев смята, че нашите имат шансове да бият Италия насред Торино, предаде репортер на Novsport.com. Според него обаче това трябва да стане с много внимателна игра, а не с надиграване със световните шампиони.
Ники Илиев бе гост в Актуално студио „Дерби” заедно с Ратко Достанич. И двамата изразиха съболезнованията си към загиналите в Охридското езеро българи.

„Не трябва да гледаме защитата на националния отбор като звено. Трябва да гледаме като цяло тима. Допуснаха се грешки, и то много, но като цяло всички те бяха във фаза защита. Допуснаха се грешки, и то много, но като цяло всички те бяха във фаза защита. Когато се играе добре във фаза защита от целия отбор, естествено, че се получават и добри резултати. При гола на Йоветич полузащитата не подкрепи нашата защита и Илиян Стоянов не излезе в точния момент. Освен това нямаше нужното подсигуряване и взаимодействие между крайните защитници и ако не беше един блестящ Иванков през първото полувреме, не си мисля, как можеше да завърши мача. Но за радост ние получихме късмет и щастие с гола на Кишишев и видяхме един коренно различен национален отбор през втората част - такъв, какъвто всички искаме да виждаме. Създадохме доста положения пред противниковата врата. Създаде се разнообразие в атаката”, заяви Илиев.

Той защити Кирил Котев за грешките му в защитата. „Имаше много правилни две смени. Смяната на Кирил Котев беше правилна, но въпросът беше как ще се замени и кой ще застане на неговото място. Кирил Котев трябва да продължи напред. Всеки може да има черен ден и на всеки му се случва понякога такова нещо. Затова той не трябва да се отчайва, той е бъдещето на националния отбор. След неговата смяна се стабилизирахме, но там са ни основните проблеми и трябва да внимаваме особено в мача срещу Италия”, обясни бившият игра на италиански Болоня.

Според него срещу Италия сме играли отлично в защита, но срещу Грузия всички е боло съвсем различно. Там според него ще е ключовият момент в битката срещу италианците.

„Срещу Италия изиграхме един перфектен мач във фаза защита. Срещу Грузия, когато играхме по-отворено, се видя, че имаме проблеми и се разминахме с лоша загуба. Ние в никакъв случай не трябва да тръгваме да се надиграваме с Италия. Трябва да сме стабилни във фаза защита. Трябва да търсим и своите моменти и аз съм абсолютно убеден, че ние ще имаме такива и ще отбележим гол, защото се видя, че когато Бербатов и Мартин Петров поведат отбора, положенията идват.”

Според единия от малкото български футболисти, играли на Апенините, няма от какво да се страхуваме в сряда вечер.
„Италия не е в добра форма, но е много опасен отбор. Това, че Липи подмладява отбора, означава, че допускат грешки в защита. Имат 5 победи 3 загуби и 2 равни в последните 10 мача и голова разлика 15:11. Това означава, че допускат грешки. Не трябва да играем със страх срещу тях. Това е отбор, който в момента се обновява. В Торино повече от половината футболисти ще бъдат от Ювентус и ще се чувстват у дома. Ние обаче имаме класни футболисти и трябва да гоним нашите си цели”, заяви бившият треньор.

Според него за доброто на български футбол всички трябва да сме заедно в Европа. „Желая доброто и на Левски, и на ЦСКА. Използвам възможността да поздравя и ЦСКА за великолепния мач срещу Динамо Москва. Ние вече трябва да мислим как да върви целия български футбол напред. Още едно време говорих с Катуци за това, че българският футбол трябва да се обедини без значение за кои отбори става въпрос. На път сме не точно да излезем от блатото, но малка светлина в тунела се вижда”, отсече бившият футболист.

Запитан дали може да се върне отново към треньорската кариера, Ники Илиев заяви, че всичко е възможно. „Никога не казвай никога. През 2003 г., когато завърших треньорската школа, имах доста здравословни проблеми, благодаря на д-р Чирков и неговия екип, че ме спасиха. В Италия ме посъветваха да бъда по-далеч от футбола, от напрежението. Нещата обаче вървят добре и скоро нищо чудно да ме видите като треньор, макар и да е малко вероятно това”, завърши той.

Борусия (Мьонхенгладбах) хареса Дуа от Лудогорец

Нападателят е оценен на 5 милиона евро

Славия ще спре Крумовград за Топ 6

Вижте подробности

Ясен е окончателният капацитет на "Българска Армия"

Стадионът ще събира междъ 16 и 18 хиляди души

Александър Любенов: Грешките изграждат

Стражът на Локо София говори по няколко теми както на терена, така и извън него

Крумовград си хареса звезда на Ботев Враца

Браян Переа има 6 гола в 25 мача този сезон

Архитект Хаджиев: Този стадион ще е впечатляващо съоръжение

"Горди сме, че по-малко от година след представянето на проекта, вече текат дейности", заяви той

Снимат филм за най-великия голмайстор на Черно море

Идеята е на фен фракция Д'Ъртанян

Томаш изгуби трима за мача с ЦСКА 1948

Сериозни проблеми за Локо Пловдив преди мача в неделя

Лудогорец поздрави Кирил Домусчиев за рождения ден

"Най-доброто предстои", обещаха "орлите" на собственика си

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки