Интер е домакин на Ювентус в дербито на кръга в Италия

На "Сан Сиро" един срещу друг ще се изправят два от най-силните отбори не само в Италия и Европа, но и в целия свят. "Дербито на Италия" винаги приковава вниманието на футболните запалянковци.

Интер е домакин на Ювентус в дербито на кръга в Италия
Утре от 21:30 часа ще се играе дербито на Италия между Интер и Ювентус на стадион „Сан Сиро” в Милано. Този сблъсък няма нужда от представяне. Това е едно от най-големите дербита не само в Европа, но и в целия свят. Историческата вражда между двата отбора кара фенове по целия свят да настръхват като чуят двубоя между „бианконери” и „нерадзури”. „Дербито на Италия” както го наричат феновете на „Ботуша” може да се сравни с „Ел Класико” между Реал и Барса, „Старата фирма” между Селтик и Рейнджърс, както и дербито на северен Лондон между Арсенал и Тотнъм.

Двата отбора са спечелили общо 43 пъти титлата в Италия, а през тази година, заедно с Милан, отново са претенденти за „Скудетото”.

И двата тима се намират в прекрасна форма, като заемат съответно 1-то и 3-то място в класирането. Интер има 3 поредни победи за първенство, докато Ювентус влиза в този мач с 5 поредни победи в Серия А и общо 7 във всички турнири.

Треньорът на домакините Жозе Моуриньо има известни проблеми със защитата на своя отбор. Нелсон Ривас и Кристиан Киву са с контузии, а Иван Рамиро Кордоба е наказан. Халфът Кристиан Хименес също е аут, докато португалският ветеран Луиш Фиго може да направи своето завръщане за тима, след дълго лечение на контузия. Въпреки, че отбеляза гол при победата на Бразилия над Португалия, нападателят Адриано отново не бе повикан в групата от Моуриньо. Това е 6-и пореден мач на Интер, в който бразилецът няма да вземе участие.

Проблемите за наставника на Ювентус Клаудио Раниери с контузени футболисти са далеч по-големи. През седмицата стана ясно, че датският полузащитник на тима Кристиан Поулсен се е контузил и няма да може да вземе участие в този двубой. Жорже Андраде, Кристиано Дзанети, Джонатан Дзебина, Давид Трезеге, Джанлуиджи Буфон, Хасан Салихамиджич и Дарио Кнежевич са контузени и със сигурност пропускат този двубой, като единствено за бранителя Дзебина има минимален шанс да попадне в групата за мача.

Ето и вероятните стартови състави на двата отбора:

Интер (4-1-3-2):
  Жулио Сезар, Майкон, Самуел, Бурдисо, Максуел, Камбиасо, Мунтари, Виера, Санети (к), Крус, Ибрахимович

Ювентус (4-4-2):
Манингер, Григера, Легроталие, Киелини, Молинаро, Недвед, Сисоко, Тиаго, Каморанези, Дел Пиеро (к), Амаури

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки