Георги Илиев-Майкъла: Националите приключиха, но в "А" група е интересно

Трябва да вземем чужденец начело на българския тим

Георги Илиев-Майкъла: Националите приключиха, но в "А" група е интересно

Седмицата е пълна с футболни събития - имаше мач на националния отбор, сега предстои интересен кръг в "А" група.

НАЦИОНАЛЕН ОТБОР
Нека започнем с мача в Торино. Очакванията да победим Италия бяха нереални, такава победа се случва веднъж на 100 години. В момента не разполагаме и с отбор, който да бие италианците. Това са ни възможностите. Според мен треньорът можеше да избере по-добър стартов състав, но така е решил, така е направил. Смятам, че трябваше да започне с Валери Божинов и Благой Георгиев.

Изиграхме слабо първо полувреме
Станислав Манолев допусна сериозни грешки. Преди всичко той е защитник. Чак след това може да мисли за всичко друго и да се впуска в нападение. На два пъти оголи зоната си и допуснахме два гола. И двете попадения, които италианците ни отбелязаха, бяха по смешен начин. Недопустимо е да ги оставяме да разиграват топката в наказателното поле. През второто полувреме Мъри разчиташе на Сърмов да направи някакъв звезден мач. Не знам само откъде го извадиха това момче, та той не знаеше къде се намира. Когато след това влезнаха хората, които могат да играят футбол, се видя, че България не е толкова слаба.
При 2:0 обаче италианците намалиха темпото.

Не успяхме да си вкараме и малкото положения
които имахме. Явно това са ни възможностите. Чавдар Янков трябваше да играе в средата на терена, а Благо - вдясно. Манолев има самочувствие на голям защитник и заради това допуска толкова грешки. Безспорно има качества, но трябва да бъде научен, че футболът е дисциплина. Срещу Италия трябва да се играе перфектно в защита, а той рискуваше прекалено безотговорно. В халфовата линия също имаме проблеми. Оставяме нападателите на съперниците да атакуват директно защитата ни. Във футбола, когато топката бъде загубена, всички стават защитници, дори и централният нападател. При нас обаче явно нещо не се получава.

Според мен това поколение приключи
Те дадоха доста от себе си, но когато трябваше малко да се натисне, нещо не ставаше. Сменихме много треньори напоследък. Смятам, че е време да опитаме с чужд треньор. Само чужденец може да направи нещо.

КРЪГЪТ В "А" ГРУПА
По-интересните мачове този кръг са Пирин - ЦСКА и Левски - Локомотив (Сф). В последно време първенството става все по-интересно. Мачът на ЦСКА ще е доста интересен, защото по принцип Пирин са доста неудобен съперник. Когато обаче отбор има големи претенции, както е при ЦСКА, не би трябвало да се притесняват от благоевградчани.

Локомотив (Сф) няма сили да изненада Левски
Миналата година го направи, но сега се съмнявам. Тогава просто сините играха безобразно. Затова мисля, че Левски ще бие.
Берое започнаха много силно сезона. Играят добър футбол и ще го покажат и срещу Черно море, които в последните две години също стоят много добре. Смятам, че ни чака интересен мач. Сливен няма да изненада с нищо Литекс. Не знам защо, но след като се разделиха със Станимир Стоилов, ловчанлии започнаха да играят по-добре. Може да е имало неразбирателство между него и играчите и те да не са искал той да ги води. Ботев са ми симпатичен отбор, но започвам да се чудя съществува ли въобще подобен клуб. Треньорът на Миньор Тони Велков е много амбициозен и смятам, че неговият отбор ще победи в Пловдив. За Черноморец също е ясно, че ще спечели в Мездра, но само ако играчите се раздадат напълно. В Своге ни чака интересен двубой между новаците от Спортист и Локомотив (Пд).


 

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки