Анатоли Нанков: ЦСКА е по-качествен отбор от Лудогорец, те вече нямат стимул

Мишел Платини е недисциплиниран във всяко отношение, каза бившият помощник-треньор

Анатоли Нанков: ЦСКА е по-качествен отбор от Лудогорец, те вече нямат стимул
Бившият помощник-треньор на ЦСКА Анатопи Нанков не попада често в светлините на прожекторите. Той предпочита да си върши работата, заради което е безкрайно ценен от Стойчо Младенов. Вчера „Меридиан Мач" потърси бившия футболист на „червените", за да коментира последния си престой на „Армията", бъдещето на отбора и, разбира се, днешното супердерби между ЦСКА и шампионите от Лудогорец.
 
-Г-н Нанков, получихте ли всички дължими суми от ЦСКА?
-Направихме много компромиси за доброто на ЦСКА. Имаме подписано разсрочване на парите и се надявам всичко да бъде наред.
 
-Какво правите, след като напуснахте ЦСКА?
-Засега почиваме. Имаше вариант да започнем в шотландския Хартс,
но за жалост нещата не се получиха. Така, че сме безработни. Надявам се след май да намерим отбор, защото по принцип не е добре за еди-н треньор да стои извън играта над 3-4 месеца.
 
-Къде Стойчо Младенов иска да продължи кариерата си - в България или чужбина?
-Неговото желание е да работи в България, но предполагам, че ако дойде оферта от чужбина, ще я приеме.
 
-Как оценявате работата си в ЦСКА?
-Според мен свършихме доста добри неща. Не трябва да забравяме, че започнахме сезона с куп проблеми. Срещу Мура имахме 11 полеви футболисти. В първите кръгове от първенството пък не можехме да използваме новите си попълнения. След това обаче всичко си дойде на мястото и видяхте какви резултати постигнахме. Бихме Левски, отстранихме Лудогорец, за малко не взехме и трите точки от Ботев в Пловдив. Имахме най-добрата защита в България, като допуснахме едва седем гола, два от които от дузпа. Когато Стойчо пое отбора в началото на март, никой не си правеше илюзии, че можем да се борим за титлата. Ние обаче го направихме, като дори стигнахме до пряк двубой за титлата. За съжаление срещата в Разград не се разви добре за нас. Те ни вкараха от фаул и почти нямаха положения. Ние пък ударихме две греди. ЦСКА обаче не загуби титлата в този мач, а в Перник срещу Миньор.
 
-Стойчо Младенов каза, че треньорът в ЦСКА е никой. Наистина ли беше така?
-Един бивш треньор го каза - в ЦСКА знаят лекарството, но не искат да го изпият. Отидете в Саудитска Арабия и Египет, за да видите там колко уважават Стойчо Младенов. Помните ли някой друг български треньор да е печелил трофей в чужбина? Е, Стойчо го направи, като отборът, в който работехме, завоюва купа в Азия, еквивалент на Лига Европа. В ЦСКА обаче сега нямаше никакво уважение към него и името му.
 
-Коя беше основната му грешка?
-Че искаше всичко да е професионално. Но за да стане това, му трябваше подкрепа от ръководството, която за жалост нямаше.
 
-В какви отношения сте с Георги Илиев-Майкъла, Аспарух Никодимов и Емил Костадинов?
-Паро го уважавам безкрайно много. Бил ми е треньор. С Емо пък бяхме съотборници в националния тим. Не му прави чест на Майкъла за думите, които отправи към Стойчо Младенов. Всичко това е много лошо, защото Стойчо беше човекът, който най-силно желаеше Георги да се върне на „Армията". А видяхте след това какво стана.
 
-Настоящата селекция на ЦСКА е по желание на Стойчо Младенов...
-Да, така е. футболистите, които искахме, бяха привлечени. За пръв път, откакто Стойчо пое отбора, можехме да правим селекция, но за съжаление не ни дадоха възможност. Ние очаквахме да направим една много силна пролет.
 
-Какъв е коментарът ви за представянето на ЦСКА?
-Имат отлични футболисти. Страхотни защитници и халфове. Добри крила и нападатели, като Мишел Платини, Мартин Кам-буров и Спас Делев. Аз уважавам треньорската професия и заради това не искам да давам оценки на Милен Радуканов. Но е факт, че с този си потенциал и качество съставът е много добър. Трябва обаче тези момчета да играят като отбор, за да се постигнат резултати.
 
-Може ли ЦСКА да стане шампион?
-Ако Лудогорец бъде победен - защо не. Има обаче много време до края на сезона, а доста отбори се борят за титлата.
 
-Какво очаквате от мача с Лудогорец?
-Аз искам любимият ми отбор ЦСКА да победи. Според мен „червените" са по-качествени. Освен това факторът домакинство е в полза на ЦСКА.
 
-Мишел Платини ще липсва. Защо този качествен футболист има толкова невъздържано поведение?
-Мишел е много добър футболист. Но той е недисциплиниран във всяко едно отношение. Всички говорим с него. Не само ние, но и предишните треньори. Когато обаче Платини има подкрепата на ръководството, нещата са неравностойни.
 
-Защо Лудогорец вече не е толкова опасен?
-Да, наистина на отбора му липсва агресия. Явно е, че те нямат стимул. През последната година и половина играят по един и същи начин. Освен това много неща зависят от Емил Гъргоров. Той обаче не проведе нормална подготовка и не е в оптимална форма. Въпреки това Лудогорец е много качествен състав, който може да победи всеки в първенството. И нито за момент не трябва да бъде подценяван.
 
-Да завършим с нещо положително. Какво ще кажете за постъпката на Тодор Янчев, който напусна ЦСКА заради уволнението на вашия щаб?
-Тошко е легенда. Каквото и да кажа за него ще е малко. Невероятно момче, невероятен човек и личност.

    

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки