Лъчезар Танев: Резултатът в Белград не ме учудва при такава защита

Футболният мениджър Лъчезар Танев присъства на срещата от 14-ия кръг в английската Висша лига между тимовете на Челси и Нюкасъл, а след нулевото равенство даде специално интервю за читателите на Novsport.com. В него той сподели мнението си за английския футбол, за испанския шампионат, както и за състоянието на българския национален отбор след загубата от Сърбия с 1:6.

Лъчезар Танев: Резултатът в Белград не ме учудва при такава защита
Футболният мениджър Лъчезар Танев присъства на срещата от 14-ия кръг в английската Висша лига между тимовете на Челси и Нюкасъл, а след нулевото равенство даде специално интервю за читателите на Novsport.com.  В него той сподели мнението си за английския футбол, за испанския шампионат, както и за състоянието на българския национален отбор след загубата от Сърбия с 1:6.

-  Г-н Танев, присъствахте на мача от английската Висша лига между тимовете на Челси и Нюкасъл. Защо избрахте да наблюдавате именно този двубой на стадион „Стамфорд Бридж”, завършил при нулево равенство? 
 - Аз съм в Англия по друг повод. Вчера наблюдавах срещата от английския Чемпиъншип между Суонзи и Бирмингам. Представлявам испанския играч на Еспаньол Джорди Гомес, който в момента е преотстъпен на Суонзи. Исках да видя как се представя в тима и най-вече как се чувства в Англия.

- Челси е един от най-добрите отбори в Англия и е сред водещите тимове в Европа. Как видяхте представянето им срещу Нюкасъл?
- Определено смятам, че това не беше най-добрият мач на Челси. Гледал съм и по-добри представяния на тима. Гостите от Нюкасъл играха доста затворено, без особени рискове и успяха да стигнат до точката. Двубоят бе доста посредствен.

- Вие гледате редовно срещи от испанската лига BBVA, днес наблюдавахте такъв и от Висшата лига на Англия. Бихте ли съпоставили двете първенства?
-  Двете надпревари са много различни. В Англия се залага на скорост, физика и борба. Мачовете преминават на един дъх. В Испания тимовете играят по съвсем различен начин. Залага се най-вече на футболната интелигентност. Постоянно се сменя ритъмът на игра и целта е да надиграеш противника с футболни умения. В Англия единствено Манчестър Юнайтед и Челси успяват да правят това. Все пак и двете първенства си имат своите достойнства. В момента смятам, че са най-гледаните в Европа и си имат своите плюсове и минуси.

- Вие представлявате българският национал Александър Тунчев, който в момента се подвизава в Лестър. Смятате ли да наблюдавате на живо неговите изяви в двубой от английската Лига 1.
- Да, предвидил съм да пътувам отново до Англия през месец декември и да се срещна лично с Тунчев.

- През седмицата българският национален отбор загуби катастрофално от Сърбия с 1:6 в приятелска среща. Бихте ли коментирали представянето на отбора в този мач?
- Сигурен съм, че на никой българин не му е приятно, националният отбор да претърпи такава загуба. Тя бие по авторите на българския футбол. Надявам се това да е един инцидент и да не става традиция. Трябва да се направят необходимите изводи и да се вземат нужните мерки, за да не се допускат такива резултати. Нашите футболисти трябва да са максимално концентрирани във всеки един мач за родината си, независимо дали са официални или приятелски. Проблемите на българския тим в защита не са от вчера. Аз подозирах, че рано или късно ще запишем такава загуба.
 
Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Левски и ЦСКА в дерби и на трансферния пазар

Чинонсо Офор от Арда е привлякъл вниманието на двата отбора

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки