Най-силният сезон на Литекс

В Ловеч осъзнаха най-важното - не всичко на този свят са титли и купи

Най-силният сезон на Литекс

За последните 16 години Литекс постигна много. Тимът спечели 4 титли (1998, 1999, 2010, 2011), грабна 4 купи на страната (2001, 2004, 2008, 2009), прибра и една Суперкупа (2010). Това са наистина впечатляващи резултати, пише „Тема спорт”. Те обаче винаги ще бъдат поставяни под съмнения заради множеството тенденциозни грешки в помощ на оранжевите през въпросните кампании. В Ловеч обаче осъзнаха най-важното - не всичко на този свят са титли и купи.

Още повече, че когато не си достоен за тях, а ги вземеш просто за да попълниш витрината - следва неизбежен провал в Европа. От такива край Осъм се опариха доста. А на всичко отгоре бяха трън в очите не само на съперниците си, а и на непредубедените зрители. Точно затова този сезон е най-силният в историята на Литекс. Вярно, отборът за втора поредна година може да пропусне евротурнирите. Но какво от това? В Ловеч вече имат моралното право да се чувстват горди. И да се надсмиват над противниците си, които с всякакви средства преследват целите си.

В момента оранжевите са много симпатичен отбор, който радва окото. При това почти изцяло съставен от собствени кадри, като за цвят има един-двама чужденци. Тим, който въпреки младостта си винаги се надиграва с противника, независимо как се казва той и къде е мачът. Затова на сметката на Литекс има два успеха над ЦСКА. В три от четирите двубоя срещу Левски оранжевите категорично надиграха съперника си. Вярно, в тях остана горчилка от отпадането за купата и поражението в Ловеч, но пък те спечелиха доста симпатии. Лу-догорец също се опари от бебетата на Стоичков.

Този сезон за Литекс е най-силният и заради това, което представи от академията си. За голямата звезда на тима Георги Миланов се шумеше отдавна. Сега обаче той доразви качествата си, заблестя и се утвърди в националния отбор. Там вече е брат му Илия Миланов, попадна дори Симеон Славчев. Ако продължават по същия начин място ще си заслужат Страхил Попов и Александър Цветков.

Именно те са най-големият капитал на клуба. Имената им вече са в списъка на доста скаути на чуждестранни клубове. И тепърва Литекс ще спечели от тях. И оранжевите ще направят от футбола бизнес, но печеливш. Такъв, какъвто не могат да правят прехвалените ни грандове. В Ловеч вече се завъртя едно колело, което тепърва ще носи огромни дивиденти. А другите нека си разпределят местата от първо до трето.
 

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Лудогорец разби Хебър и вече мисли за финала (ВИДЕО)

Рик Джонатан вкара 2, а Недялков се завърна при 4:0 в Разград

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

Радост в ЦСКА: Каранга на линия за Левски

Нападателят най-вероятно ще е титуляр в дербито

Втора Лига
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки