Николай Илиев: Батков трябва да напусне Левски

Клубът се управлява от човек, който не разбира от футбол, а ръководството под него са кукли на конци, смята легендата.

Николай Илиев: Батков трябва да напусне Левски

В навечерието на мача ЦСКА - Левски се случиха такива неща, че не знам дали въобще е редно да бъде търсена отговорност от футболистите за загубата с 0:2. В един момент се решава, че четирима футболисти трябва да тръгнат за Русия. Изпълнителният директор първо не знае, после научава. Треньорът също разбира със закъснение и е пред свършен факт. Накрая дори и до трансфер не се стига. Стига се обаче до голяма излагация пред България и света - поне така я чувстваме всички ние, които обичаме Левски.

Случаят за пореден път доказа, че Левски не се намира на добро ниво на управление, няма адекватна клубна политика. Случаят с изпращането на четирима в Русия е следствие на всичко това. Нагледахме се на това как в Левски се водят неподходящи футболисти, препоръчани от някого или пък гледани на видеозапис, вместо това да бъдат играчи, които са следени подробно поне една година. Да не говорим за смяната на треньори, която се извършва във възможно най-неподходящите моменти.


След този грандиозен провал всеки трябва да си поеме отговорността, да си подадат оставките и да напуснат. Истината е, че Левски се управлява от човек, който не разбира от футбол, а ръководството под него са кукли на конци. Виждат, че клубът се управлява неправилно, но си мълчат. Само че ако си професионалист, трябва да си държиш на мнението.

За Тодор Батков е добре да се замисли и да си припомни миналата Нова година. Тогава Александър Томов напусна ЦСКА, продаде клуба на нови собственици и направи новогодишен подарък на привържениците на червените. Сега всички, които обичат Левски, имат нужда от същия новогодишен подарък. След като не могат да управляват Левски, нека се постараят да продадат клуба на по-компетентни хора. Едно е да инвестираш в Левски и съвсем друго е да се бъркаш грубо в спортно-техническата част и да вземаш решения на своя глава. Последният пример е с тези неосъществени трансфери.

Левски има много силен международен отдел и е било редно да се направи проверка на нещата, преди да се пристъпи към сделка, лишила отбора от четирима важни играчи за мача с ЦСКА. Сигурен съм, че служителите в клуба щяха да проучат нещата в детайли и да разберат, че тази сделка е невъзможна. Вместо това всичко стана през главите им, докато Левски беше на мача с Виляреал в Испания. Ето този стил на управление е много вреден за клуба. Аз затова не съм в Левски, тъй като обичам да се работи професионално, честно и почтено. Левски е велик клуб, но в момента май че му остана само публиката.

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки