Осем години по-късно: Павел Дочев на крачка от нова промоция

Павел Дочев изпуши доволно една дебела пура в сьбота вечер. По-рано през деня негови­ят Пройсен Мюнстер удари лидера Карлсруе с 2:1 и излезе на Второ място на Трета Бундеслига

Осем години по-късно: Павел Дочев на крачка от нова промоция

Павел Дочев изпуши доволно една дебела пура в сьбота вечер. По-рано през деня негови­ят Пройсен Мюнстер удари лидера Карлсруе с 2:1 и излезе на Второ място на Трета Бундеслига. "Промоция" вече не е забранена дума.

Че­тири кръга преди края всичко зависи са­мо от играчите на Пройсен. "Цел­та ни вече не е тайна, искаме да влезем във Втора лига", заяви До­чев, който на практика за 15 месеца (пое ти­ма на 24 януари 2012-та) превърна един посред­ствен тим в топкандидат за Втора лига.

Днес Пройсен с пълноправо може да претендира за промоцията, тъй като не са­мо не загуби от другите конку­ренти Арминия и Оснабрюк, но и ги би в три от четирите дербита. В остава­щите 4 кръга Пройсен гостува на Poт Вайс Ерфурт и Унтерхахинг, а приема Щутгартер Кикерс и нак­рая Бабелсберг. Като изключим баварците, останалите се борят за мястото си в дивизията, т.е. предстоят кървави битки.

За Дочев изкачването в по-горна дивизия не е нещо ново. Той вече го е постигал в първия си клуб като треньор в Германия - Падерборн, който вкара във Втора Бундеслига през сезон 2004/05. Онова постиже­ние бе историческо, тъй като до­тогава отборът не бе играл толко­ва високо, а заради него българинът бе избран за треньор на столетие­то на клуба.

По онова време Пройсен, който е вицешампион за 1951-ва, се състезаваше в петия ешелон. А Пройсен е четвъртият немски тим в кариерата на Дочев. В Зандхаузен не му се получи, но успя да стабилизира Poт Вайс Ерфурт и да го спаси от изпадане.

Признанието за рабо­тата на Дочев идва и от пълните трибуни на "Пройсенщадион". За мача с Карлсруе стадионът бе пълен до дупка. Статис­тиката сочи, че това е най-посетеният сезон на тима, откакто бе изпус­ната промоцията в елита през 1978-ма. В онзи сезон на трибуните имаше средно 14 300, а в класацията следва кампанията през 1989/90 - 10 100. Сега сред­но има по 8655, очаква се посещаемостта да скочи след последните две дома­кинства.

След голямо шоу: Дортмунд видя сметката на Атлетико (ВИДЕО)

Рурците победиха испанския тим с 4:2

В Байерн търсят причина за контузиите

Спортният директор Кристоф Фройнд коментира темата

Дортмунд се справи с адашите от Гладбах, ВАР лиши Забицер от хеттрик (ВИДЕО)

Рурците стигнаха до успех с 2:1 като гости

Байерн се справи с лекота срещу Кьолн на "Алианц Арена" (ВИДЕО)

Ситуацията при "козлите" е доста неприятна

Леверкузен продава голмайстора си на Милан за 50 милиона евро?

Виктор Бонифас е обект на интерес от страна на "росонерите"

Алонсо отказа да говори за титлата, Розе му я честити

Треньорът на Леверкузен е готов за „бирен душ“

Крути мерки в Дрезден заради смъртни заплахи

Закриха тренировките на тима

Леверкузен е на 3 точки от титлата след изключително ценен успех в Берлин (ВИДЕО)

"Аспирините" спечелиха с 1:0 срещу Унион

Борусия (Дортмунд) планира да привлече ас на Щутгарт от лятото

Крис Фюрих е попаднал в радара на рурския тим

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки