Треньор на Суонзи пред Novsport.com: България и Дания ще спорят за място на бараж (СНИМКИ+АУДИО)

„Стан Петров е истински боец и аз съм сигурен, че ще превъзмогне трудностите”, каза бившият датски национал

Треньор на Суонзи пред Novsport.com: България и Дания ще спорят за място на бараж (СНИМКИ+АУДИО)

Бившият датски национал Мортен Вигорст, който в момента е помощник на Михаел Лаудруп в английския елитен Суонзи, даде специално интервю пред Novsport.com.

В него 42-годишният специалист коментира загубата от Челси с 0:2 в 35-ия кръг на Висшата лига и битката между Дания и България в световните квалификации, като освен това изрази подкрепата си към българския капитан Стилиян Петров, с когото игра заедно в шотландския гранд Селтик.

„Спомням си първите дни на Стилиян Петров в Селтик. Той имаше талант и това бе видно за всички, но също така бе още много млад”, разказа Вигорст, който прие спокойно отстъплението на Суонзи срещу Челси, но подчерта, че заедно с Михаел Лаудруп ще анализират и коригират допуснатите на „Стамфорд Бридж” грешки.

„Британският футбол е много труден за младоците и Стан имаше известни затруднения с твърдия стил на игра, но успя да се справи с това и в крайна сметка направи една великолепна кариера.”

„Той е един страхотен човек и бе наистина лесно да се работи с него. Сигурен съм, че в момента всички искат неговото пълно възстановяване, защото той наистина е невероятен като човек. Стан има пълната ми подкрепа и аз му пожелавам само хубави неща.”

„Петров е истински боец и аз съм сигурен, че ще превъзмогне трудностите. Радващо е, че вече е в ремисия и наистина от сърце му пожелавам да се оправя бързо, а и съм сигурен в това, защото, както вече казах, той е истински боец.”

След това бившият халф анализира и ситуацията в група „Б” на световните квалификации, в която България спори с Дания и Чехия за второто място в потока, даващо право на участие в бараж за класиране на Мондиала в Бразилия.

Вигхорст сподели и мнението си за мача между „лъвовете” и „червения динамит” в Копенхаген, приключил при равенство 1:1, след като в началото на второто полувреме Станислав Манолев даде преднина на България на „Паркен”, ала десетина минути по-късно Дания изравни от дузпа, отсъдена за спорно нарушение на Илия Миланов срещу Андреас Корнелиус, който обаче преди ситуацията игра два пъти с ръка, докато овладее топката.

„Ситуацията в групата не е добре за нас, но е хубаво, че все още сме в борбата. За Дания бе важно да не загуби от България и в този смисъл изравнителният гол бе решителен и ни остави в битката за челните места.”

„Сигурен съм, че в България са разочаровани от решението на арбитъра да посочи бялата точка, но мисля, че грешката бе по-скоро на страничния рефер. Иначе съм наясно, че вие се надявате това да е вашата година.”

„Всеки иска да е на Мондиала в Бразилия, а аз лично смятам, че Италия ще се класира като първи отбор, докато борбата за втората позиция ще е между Дания и България.”

Припомняме, че понастоящем България е на второто място в група „Б”, на 2 пред Чехия и на 4 пред Дания, които имат с по един мач по-малко от „лъвовете”.

В края на своето интервю помощник треньорът на Суонзи коментира и слуховете, пращащи Михаел Лаудруп начело на датския национален отбор:

„Не мисля, че Михаел Лаудруп ще наследи Мартин Олсен, макар че именно той е сочен като фаворит за поста. Той е един отличен специалист и много хора искат да го видят начело на Дания, но истината е, че Лаудруп има договор със Суонзи и се справя страхотно във Висшата лига. Така, че краткосрочното му бъдеще не е свързано с националния тим на Дания. Всичко останало са само слухове и спекулации.”



Интервю на Кирил Евтимов, специален пратеник на Novsport.com в Лондон.

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки