Фърги: Манчестър Юнайтед ще бъде конкурентноспособен на трансферния пазар

Младите ни футболисти са гръбнака за следващите 5 години, но...

Фърги: Манчестър Юнайтед ще бъде конкурентноспособен на трансферния пазар
Сър Алекс Фъргюсън потвърди, че има планове относно подсилването на своя състав през лятото.
 
Шотландският мениджър на Манчестър Юнайтед спечели 13-ата си титла във Висшата лига този сезон, но вече е започнал своята подготовка за защитата на короната през следващата кампания.
 
Той е убеден, че притежава необходимите играчи, които да осигурят гръбнака за следващите пет години, но иска да добави още качество, където е възможно.
 
И въпреки че не разполага с финансовата мощ на Манчестър Сити и Челси, Фъргюсън е уверен, че Юнайтед ще бъде конкурентноспособен по време на летния трансферен пазар.
 
„Трябва да видите структурата на клуба понастоящем, що се отнася до бройката на играчи от първия състав на по 23 години или по-малко”, каза Фъргюсън в своята колонка за Inside United.
 
„Давид Де Хеа, Рафаел, Фил Джоунс, Крис Смолинг, Алекс Бътнър, Ник Пауъл, Том Клевърли и Дани Уелбек, Шинджи Кагава и Чичарито са на 24. Джони Еванс е на 25 и Уейн Рууни достига върха на 27.
 
„По-стари играчи като Райън Гигс, Пол Скоулс и Рио Фърдинанд може да са близко до края на своите кариери, но тези по-млади играчи са основата за следващите пет или шест години, независимо от пробиващите футболисти като Аднан Янузай, белгийското момче, което наистина изглежда много добре.”
 
„Надявам се играчите, които въведем в клуба през следващата година или по-нататък да бъдат на нивото, от което се нуждаем. Ние сме конкурентноспособни на пазара – не сме Челси или Манчестър Сити, що се отнася до парите, но ние сме конкурентноспособни.”
 

„През последните три или четири месеца набелязваме кои играчи могат да ни подсилят, правейки ни по-добри или помагайки ни да задържим нивото, на което сме сега.”  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки