ЦСКА се върна на върха след 2:0 срещу Литекс, Манчев с два гола

Манчев съсипа отбраната на Литекс, ЦСКА с поредна победа над "оранжевите".

ЦСКА се върна на върха след 2:0 срещу Литекс, Манчев с два гола
Отборът на ЦСКА  победи с 2:0 тима на Литекс в дербито на 14-ия кръг на „А” група с две попадения на Владимир Манчев, предаде кореспондент на Novsport.com. „Червените” бяха по-добрият тим на терена през целия мач и заслужено спечелиха 3-те точки, с което се върнаха на първото място, след като по-рано Левски надигра Миньор като гост със същия резултат и дръпна с 2 точки на „армейците”. След този мач ЦСКА има 32 точки, а Левски 30.


В 15-та минута на двубоя Здравко Лазаров от състава на ЦСКА получи сериозна контузия и бе изнесен на носилка, а впоследствие стана ясно, че е бил откаран с линейка. На негово място в игра влезе Евгени Йорданов. Първото по-сериозно положение в срещата за ЦСКА бе едва в 18-та минута. Да Коща стреля отляво на Голубович от пряк свободен удар, но вратарят изби и при последвалата добавка топката падна от горната страна на мрежата. В 19-та минута Том опита удар от 20 метра, но той бе твърде слаб и не успя да затрудни Беконо. В 24-та минута падна и първия гол в срещата. Да Коща се възползва от група грешка на Манолев, стреля от 13 метра, но ударът му попадна уцели гредата, но при добавката Владимир Манчев не сгреши и даде преднината на своя отбор. В 36-та минута Манчев вкара своя втори гол в мача, след като защитата на Литекс буквално заспа и остави нападателя непокрит в наказателното поле и за него не бе проблем да отбележи – 2:0. В 41-та минута Том центрира в наказателното поле на ЦСКА, Бибишков успя да играе с глава, но ударът му попадна в ръцете на Беконо. В последната секунда на полувремето Манолев се размина с топката в наказателното поле на ЦСКА и пропусна да намали резултата.

През втората част малкото зрители на стадион „Българска Армия” станаха свидетели на много слабо представяне от страна на двата отбора. В 55-та минута треньорът на гостите Станимир Стоилов пусна в игра бившия нападател на Левски Емил Ангелов на мястото на Бертен и Литекс заигра с трима нападатели. В 62-та минута Котев стреля с глава, след центриране от ъглов удар, но изстрелът му бе неточен. Минута по-късно Бибишков стреля в гредата, но страничният съдия бе вдигнал флага за засада. В 66-та минута бразилецът Том получи втори жълт картон, след като изрита грубо Евгени Йорданов и бе изгонен от Антон Генов. Впоследствие Йорданов бе принудително сменен от Гунлаугсон, след като по-рано самият той се появи като резерва на мястото на Лазаров. В 75-та минута Манчев можеше да вкара своя трети гол в мача и да реши окончателно изхода на двубоя, но ударът му с глава мина встрани от вратата на Голубович. В 85-та минута героят за ЦСКА Владимир Манчев бе сменен под бурните аплодисменти на „червената” агитка, като на негово място се появи Ели Маркес. До края на срещата не се стигна до нищо по-запомнящо се и ЦСКА стигна до успеха.
НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки