Томов призна: До Коледа трябва да има нов собственик, иначе клубът няма да издържи

„Не искам да мисля, че ЦСКА ще е без нов собственик през 2009 г. На мен ще ми е много трудно да издържам клуба. До началото на новия сезон е максимумът, в който трябва да се смени собственикът. Това призна на пресконференция в хотел „Хилтън” председателят на НС на „червените” Александър Томов. Проявата не мина и без скандал, след като Томов заговори за хората, които са почистили снега, а шефът на фенклуба Димитър Ангелов го прекъсна и започна публична полемика между двамата пред журналистите.

Томов призна: До Коледа трябва да има нов собственик, иначе клубът няма да издържи
„Не искам да мисля, че ЦСКА ще е без нов собственик през 2009 г. На мен ще ми е много трудно да издържам клуба. До началото на новия сезон е максимумът, в който трябва да се смени собственикът. Това призна на пресконференция в хотел „Хилтън” председателят на НС на „червените” Александър Томов, предаде репотер на Novsport.com. Проявата не мина и без скандал, след като Томов заговори за хората, които са почистили снега, а шефът на фенклуба Димитър Ангелов го прекъсна и започна публична полемика между двамата пред журналистите.

На днешната пресконференция Томов трябваше да даде яснота по въпроса за новия собственик. Той съобщи, че нито един български инвеститор досега не е заявил интерес.
 
Две европейски компании, една от Близкия Изток и една от Русия се интересуват в момента от ЦСКА.

„В края на тази седмица изпращаме всичко на Прамод Митал, което сме свършили като търсене на инвеститор. От септември възобновихме тези разговори, след като преди това бяха замразени заради жестоката атака към мен. След това трябваше да разубеждаваме, че клубът не е фалирал и работи нормално. Никой от нас няма да участва в крайното решение. Поставил съм няколко условия при успешна транзакция, Митал се е съгласил устно и писмено, че 7 милиона трябва да върнат на Кремиковци. Аз това съм го казал на синдиците. Останалата част от сумата е в разпореждане на собственика Прамод Митал. Държа тази сделка да се извърши от първокласна одиторска компания. Не желая да взимам комисионна от тази сделка. Нашата амбиция в ръководството е сделката да завърши колкото се може по-бързо преди Коледа, но при всички случаи, поне от това което чувам, ще имаме нов собственик от новия сезон”, заяви Томов.
„Не искам компанията да офшорка. Искам  да е публична компания, ако може да е публично АД”, допълни той.

Томов разясни и какъв е изготвеният от него план Б, ако няма нов собственик. „План \'\'Б\'\' е да изкарам до 30 процента от акциите на отбора на борсата. С план \'\'Б\'\' може да се стартира веднага, но трябва подпис от Митал, с който водя оживено кореспонденция от месец и половина”, каза шефът на „червените”.

По отношение на трансферната политика стана ясно, че ЦСКА има намерение да разпродаде една част от играчите си. Според Томов клубът отново има конвертируеми футболисти, които имат цена, но Пенев трябвало да реши кои ще бъдат продадени. Според него има и доста футболисти, които изобщо не играят в първия тим, а взимат големи заплати, заради което трябва да бъде изготвен списък до следващия понеделник, в който да стане ясно на кого ще се търси нов отбор през паузата.
Председателят на Надзорния съвет каза още, че ЦСКА няма задължения извън НАП, но въпреки това по-късно призна, че клубът дължи пари на бивши играчи и треньори, с които трябва да се оправи. По отношение на Пламен Липенски, на когото клубът дължи над 30 000 лева, Томов каза, че грешката е в клуба и Александър Гарибов е сгрешил с договора. ‘’Там проблемът е реален. Надявам се да си изчистим разходите’’, каза политикът.
По време на цялата пресконференция Дучето на няколко пъти прекъсваше Томов и го приканваше да каже истината за ЦСКА. Скандалът между двамата започна, когато Томов бе попитан защо не е осигурил хора и инструменти за почистване на снега и накрая Дучето е свършил работата. ‘’Чувам се с Димитър Ангелов всеки ден по няколко пъти. Взаимно се търсим. Лично аз го помолих, предвид на многото сняг, че той ще даде момчета, а ние ще им платим по една надница, както сме се разбрали, мъжки”, каза Томов и Дучето избухна.
„Само преди два часа ми говориш с мек и мазен тон, а сега тук викаш. Ангелов, запомни, никога не лъжа, никога не лъжа. Ти отново излъга’’, каза Томов по адрес на шефа на фенклуба.
Така дискусията продължаваше няколко пъти на приливи и отливи. В крайна сметка, ядосан, думата взе и изпълнителният директор Александър Тодоров. „Митал така или иначе е собственик, той трябва да джироса акциите, за да бъде продаден клубът. Няма как без негов подпис да се продаде. Ако ти можеш да измислиш нещо – казвай. Ако няма нов собственик, сядаме и мислим. И без това по цял ден мислим как да направим нещата, заяви Тодоров.

"На митинг ли се намираме,обърна се Томов към Дучето, малко преди да завърши пресконференицията.

Председателят на НС на клуба добави, че делото срещу БФС в Лозана е заведено и се очаква до Нова Година да има резултат.

След края на пресконференцията Димитър Ангелов - Дучето првика на частане разговор председателя на Надзорния съвет в зала "Мусала" на хотел "Хилтън", където се проведе пресконференцията. Двамата се задържаха вътре близо половин час, през което време във фоайето на хотела останалите присъстващи на пресконференцията - изпълнителният директор Александър Тодоров, пресаташето Владимир Рупов и представителите на Селекционния съвет на "червените" - Петър Жеков и Георги Велинов се опитваха да обяснят на присъстващите журналисти, че това, което Томов обяви на пресконференцията е истина и че световната финансова криза неминуемо се отразява навсякъде.


Очаквайте видео материал от събитието

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки