Сензациите в пресата: Димитър Борисов блъфира Стойчо със словенец

И още: "Титан" преговаря с Вълка, румънски милиардер купува Академик (Свищов), бунт за пари в Бургас

Сензациите в пресата: Димитър Борисов блъфира Стойчо със словенец

Сензациите в пресата днес, сряда, 15 май 2013 година:

Меридиан мач: Гърнето блъфира Стойчо със словенец

Няма ника­къв шанс словенски­ят треньор Дарко Миланич да поеме ЦСКА. Вече се появи информация, че Аспарух Никодимов е посетил Марибор с конкретна цел -да преговаря със специалиста.

„Меридиан Мач" обаче научи, че това е блъф от страна на боса на „червени­те" Димитър Бори­сов. С него той цели да накара Стойчо Младенов да се навие да поеме отново отбо­ра, от който бе увол­нен в началото на 2013 г.

Вече не е тай­на за никого, че „Ти­тан" преговаря за зав­ръщането на Екзекутора. Той обаче се дърпа, тъй като знае какво се случва в клу­ба, а освен това ЦСКА му дължи 250 000 лева. Ако пернишките шефове не погасят въпросната сума в най-скоро вре­ме, рискуват клубът да изгуби лиценза си за Европа. И тъй като Димитър Борисов не иска да плаща въп­росната сума на Стойчо, желае да го върне на „Армията". Както впрочем напра­ви с Емил Костади­нов.

Иначе наистина Ас­парух Никодимов е бил в Словения. Той е изгледал мача между Марибор и Олимпия (Любляна), като целта му е била да наблю­дава футболисти на двата отбора. Почти сигурно става дума за основните играчи на домакините Ибраими и Таварес, както и за Омладич и Йович от гостите.

Стандарт: „Титан” преговаря за ЦСКА с Вълка

Запалени цесекари са в основата на преговори за сделка за клуба между "Титан" и "Волф", научи "Стандарт" от високопос­тавен източник. Румен Гайтански е навиван да поеме любимия си отбор, ако се състои очаквано­то му завръщане в бъл­гарския бизнес.

За мо­мента Вълка, както е из­вестен богаташът, живее в чужбина. Според източ­ници от "Армията" обаче наскоро фирмите му са купили чисто нови 180 камиона за събиране на боклук. Цената на един такъв е около 200 000 ев­ро. Това е сигнал, че ми­лионерът може би наис­тина готви офанзива в сметопочистването. Не­що повече, негова компа­ния вече се грижи за боклука на част от софийс­кото Околовръстно шо­се. Шансовете сделката да стане обаче още са да­леч от реалните. Преди да бъде съставено прави­телство, нищо в бизнеса не е сигурно.

Румен Гайтански е първи приятел с Христо Стоичков, така че не е трудно да се отгатне кой ще е новият силен човек на "Армията".

При всички случаи "Титан" готви оттегляне от ЦСКА. Напоследък босовете изпитват сери­озни проблеми да покри­ят издръжката на "чер­вените". Самият Дими­тър Борисов споделил пред приятели, че меч­тае за деня, в който ще си пие питието на някой далечен остров, без да чува и дума за българс­ки футбол. "Титан" пър­во трябва да вземе до пе­тък евролиценз. Начи­нът е един - плащане на бившите треньори Адалберт Зафиров и Стойчо Младенов. Общата сума е около 325 000 лева, до­сега ЦСКА даде над 2 млн. покрай лицензирането.

Тема Спорт: Румънски милиардер купува Академик (Св)

Милиардер е на път да купи аматьорския Академик Сви­щов. В лидера в Северозападна­та В група пари от новия сезон ще налива обявеният от списа­ние "форбс" за най-богат румъ­нец през 2012 г. - Йон Николае. Интересното е, че той е поче­тен гражданин на Свищов. Студентите са на път да се завърнат в професионалния футбол у нас. Три кръга преди края Академик води с 6 точки пред втория Ботев Козлодуй. Николае е дал дума на общинс­кото ръководство на града да извади 250 000 лева за следва­щия сезон.

Досега притесненията в ти­ма от Свищов бяха предимно от финансово естество зара­ди липсата на спонсор (б.а. - до­сега общината издържа отбо­ра) за идния сезон. Този проблем обаче е на път да бъде разре­шен, и то по най-добрия начин.

Румънският богаташ Йон Николае е приятел с бившия шеф на БфС и ПФЛ Валентин Михов, който също е почетен гражданин на Свищов. Михов неведнъж е помагал на местния тим. Ще го направи и сега, до­веждайки за старши треньор на Академик доскорошния нас­тавник на Миньор Перник и Монтана - Стойчо Стоев.

Освен футбола и бизнесът ще свързва румънския богаташ със Свищов.

Меридиан мач: Бунт за пари в Бургас

Двама от чужденци­те в Черноморец твър­до са решили да се махат от отбора. Янис Юсеф и Лорис Арно се оплакали, че не са получавали заплати, откакто пристигнаха в Бургас през зимата.

Юсеф, който пред свои авери в Бургас се похвалил, че има запитване за него от ЦСКА, искал да разт­рогне договора си с бургазлии на секундата. Французинът с ал­жирско потекло дори е заплашил, че ще сезира УЕФА. По до­говор той трябва да прибира по 6600 евро на месец. Досега оба­че играчът е взел „са­мо" 30 хиляди евро при подписването на договора си през зи­мата. Арно, който съ­що по-често е конту­зен и не може да се пребори за титулярно място, не е доволен от престоя си в Чер­номорец и бил готов да си тръгне веднага. Той е сложил парафа си под заплата от 5000 евро на месец.

„И ние не сме до­волни и не ги искаме. Янис Юсеф, освен да разхожда фланелката по терена в мачовете, в които е здрав и му се дава шанс, друго не прави. Затова ли да му плащаме?", ко­ментира ситуацията
изпълнителният ди­ректор на Черномо­рец Пламен Киряков.

„Няма да е първият, който ни плаши с УЕ­ФА. А с Арно сме се разбрали, че е нещо като на пробен пери­од при нас до лятото", добави Киряков. Сил­ният човек на стадион „Лазур" отрече кате­горично Черноморец да има ядове с лицен­за за новия сезон.

„Изпълнили сме всички режими, ка­саещи получаването на лиценз, така че място за притеснение няма", разкри Пламен Киряков.

За да си осигури лиценз оба­че, клубът е покрил част от дълговете си, което е изпразнило напълно касата. Ста­ва въпрос за сума от близо 1 милион лева, която е трябвало спешно да бъде пла­тена. Заради това и последните два месе­ца заплатите се бавят. Ръководството очаква с нетърпение лятото, за да продаде Гаел, Уатара и Георги Терзиев в чужбина . Очакваната сума от трансферите им е около 2 милиона ев­ро. С тези пари бур­газлии ще могат да си поемат глътка въздух и да започнат спокой­но първенството.
Илия Груев: Лудогорец е това, което трябваше да бъде Черноморец

От 18 треньора във Втора Бундеслига, само трима бяхме чужденци

Златко Янков на 50: Още ме е яд, че не фаулирах Баджо за първия му гол

Мечтата ми е да работя в Турция, там ме уважават повече, отколкото в България, откровен е Фара

Черноморец грабна Купата на малките майстори

На финала "акулите" победиха Карнобат с 4:0 и вдигнаха шампионската купа

Християна Гутева ще ръководи Поморие - Локомотив ГО

Вижте всички съдийски назначения за срещите от XXX кръг на "Б" група

Всички победители в турнира за Купата на България

ЦСКА вдигна трофея тази година

Назначиха реферите за кръга в „Б” група

Вижте всички наряди

Крушарски: Нека се обединим и не делим клубовете на черни, жълти, червени и други

„Нека държавните и общински институции помогнат на всеки един спортен клуб, независимо от името му”

Черноморец Бургас спря устремилия се към титлата при юношите Лудогорец

"Акулите+ се наложиха с 2:1

Изпълкомът ще утвърди форматите на първенствата в А и Б групи на 8-и юни

Професионалните лицензи ще станат ясни до 27-и май

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки