3,5 милиона лева ще струва Световната купа за жени в Банско

България ще бъде за пръв път домакин на стартовете от календара на Световната купа по ски алпийски дисциплини за жени(спускане и супергигантски слалом), които ще се проведат в Банско от 28-ми февруари до 1-ви март. Организацията и провеждането на състезанията ще струва три милиона и половина лева. Това съобщи президентът на БФСки Цеко Минев на пресконференция в зала „Родина”, предаде репортер на Novsport.com.

3,5 милиона лева ще струва Световната купа за жени в Банско
България ще бъде за пръв път домакин на стартовете от календара на Световната купа по ски алпийски дисциплини за жени(спускане и супергигантски слалом), които ще се проведат в Банско от 28-ми февруари до 1-ви март.
Организацията и провеждането на състезанията ще струва три милиона и половина лева. Това съобщи президентът на БФСки Цеко Минев на пресконференция в зала „Родина”, предаде репортер на Novsport.com.

Около 50-60 % от сумата, която вече е осигурена, са от Държавната агенция за младежта и спорта, а останалата част е от спонсори. Един милион лева са инвестирани в подобряване а пистата, на която ще бъдат разположени 22 телевизионни камери.
Над двайсет хиляди зрители ще наблюдават на живо стартовете. Очаква се в Банско да пристигнат повече от двеста журналисти от целия свят, като състезанията ще се излъчват от над двайсет телевизии, сред които БНТ и Евроспорт.

Компанията Инфронтспорт, която осигурява екипа и техниката за телевизионното излъчване, държи правата и ги преподава на телевизиите.

Скисезонът в страната ще бъде открит на 29-ти ноември в Банско с концерт на Румънеца и Енчев и звезди от Мюзик Айдъл.

В момента най-добрите ни състезатели по ски-алпийски дисциплини са на лагер в Австрия. Поставената цел пред Килиан Албрехт е място сред първите 30, а на Стефан Георгиев - сред първите 65. При жените подготовка да участва в състезания за Световната купа има само Мария Киркова.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки