Дъжд прекъсна мача на Гришо в Париж

Първата ни ракета води с 2:0 сета - 6-1, 7-6(4), на 19-годишния представител на домакините Лука Пуй. Очаква се поне един час да не се играе.

Дъжд прекъсна мача на Гришо в Париж
Дъжд прекъсна мача на Григор Димитров от ІІ кръг на Откритото първенство на Франция по тенис. Първата ни ракета води с 2:0 сета - 6-1, 7-6(4), на 19-годишния представител на домакините Лука Пуй. Очаква се поне един час да не се играе. 

Ако триумфира, Димитров ще се превърне в първият българнин, който е преминал ІІ кръг на едининчно на турнир от Големия шлем.
 
Историческата победа най-вероятно ще уреди на Григор нов мач със световния №1 Новак Джокович, който също днес се изправя срещу аржентинеца Гуидо Пея. Димитров спечели последния дуел между двамата, който беше и единствения им на червени кортове - 7:6 (6), 6:7 (8), 6:3 на "Мастърс"-а в Мадрид.


Ако дъждът позволи, по-късно днес българинът трябва да започне и участието си на двойки заедно с датчанина Фредерик Нилсен. Съперници на дуото ще се Лукаш Кубот и Жереми Шарди, а успех ще вкара Димитров в топ 100 на ранглистата на двойки 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки