Григор разби Пуй по вода и очаква Джокович на "Ролан Гарос" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Дъждът в Париж не попречи на Григор Димитров да се разправи с представителя на домакините с 6-1, 7-6, 6-1

Григор разби Пуй по вода и очаква Джокович на "Ролан Гарос" (ВИДЕО+СНИМКИ)
Григор Димитров се справи с лекота с представителя на домакините Лука Пуй с 6-1, 7-6, 6-1 и се класира за третия кръг на Откритото първенство на Франция по тенис.

Мачът на Гришо бе прекъсван на два пъти заради дъжд, но това не попречи на ракета №1 на България да не остави никакви шансове на съперника.

Така в следващия трети кръг Григор вече очаква лидера в световния тенис Новак Джокович. Сърбинът играе с аржентинеца Гуидо Пея и при победа ще играе с Димитров в третия кръг.

Гришо победи Ноле съвсем скоро на 8 май на Мастърса в Мадрид, но сега задачата на клея в Париж изглежда по-сложна.

„Бъдещето на световния мъжки” тенис, както бе описан Григор Димитров от „Евроспорт”, започна отлично мача и проби още първия сервис гейм на съперника. При 4-1 в своя полза Гришо разходи Пуй по линията с бомбени форхенди и проби за втори път, а после с лекота затвори сета – 6-1.

Французинът взе първия гейм на втория сет, но Григор набързо го проби след пресилен ретур на Пуй и поведе с 2-1. Тук представителят на домакините не се предаде и върна пробива за 3-3, а после двамата вкараха сета в тайбрек. В него любимият на Мария Шарапова бе по-концентриран и след аут на Пуй взе и втория гейм със 7-6 след 7:4 точки в тайбрека.

После дойдоха облаците и двамата играчи си взеха принудително почивка заради дъжда над корт „Сюзан Ленглен”.

Макар да се преоблече с тениска, почти еднаква с тази на Гришо, Пуй не получи много шансове след прекъсването и Григор набързо взе два гейма. После уверено поведе с 4-1, но дъджът наложи второ кратко прекъсване.

Мачът свърши много бързо след второто подновяване. Два бързи гейма за Григор го пратиха напред в третия кръг, където той ще играе с победителя от мача Новак Джокович – Гуидо Пея.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки