България ще бъде домакин на награждаването на европейските шампиони по мотоциклетизъм

България ще бъде домакин на официалната церемония по награждаването на европейските шампиони по мотоциклетизъм, която ще се състои на 29-ти ноември в пловдивския хотел „Санкт Петербург”. Това обявиха по време на пресконференция в пресклуб „България”, предаде репортер на Novsport.com

България ще бъде домакин на награждаването на европейските шампиони по мотоциклетизъм
България ще бъде домакин на официалната церемония по награждаването на европейските шампиони по мотоциклетизъм, която ще се състои на 29-и ноември в пловдивския хотел „Санкт Петербург”. Това обяви ръководството на Българската федерация по мотоциклетизъм (БФМ) по време на пресконференция в пресклуб „България”, предаде репортер на Novsport.com.

На срещата присъстваха председателят на организационния комитет на Гран При България Румен Петков, президентът на БФМ Богдан Николов и представителят на федерацията Камен Пенков.

В цялата история това бляскаво събитие само два пъти е провеждано извън княжество Монако. Първият е през 2003 година в Бирмингам, а вторият ще бъде сега в България.

„Честта, оказана ни от Европейския мотоциклетен съюз да бъдем домакини на това събитие, е още едно признание за отличната работа и резултати в мотоциклетния спорт, постигнати от организационния комитет през последните години”, отбеляза Пенков.
Официалната гала вечер ще започне точно в 19:00 часа, а водещи ще бъдат Франсис Маняно, който е водещ на церемонията в Монако и Иво Цветанов от БФМ. 

На церемонията ще бъдат наградени медалистите във всички дисциплини от източноевропейския шампионат, организиран от Балканския мотоциклетен съюз и още 27 европейски шампиона в шест дисциплини. Освен това ще бъдат връчени отличия за 2008 година на носителите на Европейската купа по супермото Александър Георгиев в клас F1 и Калин Кулев в клас S Open.
България ще получи две награди за трасе и организатор, които се присъждат от Европейския мотоциклетен съюз, който е номер едно в Европа в дисциплините Мотокрос и Супермото. Освен тях, за втора поредна година България беше избрана за организатор номер едно в световния шампионат по Супермото, а пистата „Долна Митрополия” край Плевен бе удостоена с отличието за най-добро трасе. Връчването на тези два приза ще се състои на 6 декември в Монте Карло, Монако.
Вицепрезидентът на Европейският мотоциклетен съюз г-н Едуард Барклет и най-младият европейски шампион, десет годишният Дейви Поотйес от Холандия ще донесат трофеите със специален хеликоптер, който ще кацне пред хотела в Пловдив в 16:00 часа в събота.

Те ще предадат трофеите на председателя на организационния комитет за Гран При България г-н Румен Петков.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки