Нефтохимик започна подготовка с 22-ма футболисти, финансови затруднения и бойкот

"Разбрахме се с играчите за една седмица отсрочка”, каза изп. дир. Пламен Николов

Нефтохимик започна подготовка с 22-ма футболисти, финансови затруднения и бойкот

Общо 22-ма футболисти се събраха днес на стадиона в Долно Езерово, но първата тренировка на новия член на А група Нефтохимик не се състоя.

Стана ясно, че финансовите трудности на отбора продължават, но вече само в частта му за задължения към играчите.

Изпълнителният директор на клуба Пламен Николов заяви, че средствата за плащане на лиценза за участие към БФС са осигурени и днес сутринта е започнало изплащането.

Проблемът остава със сумите, които имат да взимат играчите от последния сезон в Б група. Общо над 100 хиляди лева трябва да осигури ръководството, за да плати по 3 заплати и 4 премии.

"Разбрахме се с играчите за една седмица отсрочка”, каза изпълнителният директор на клуба Пламен Николов. Относно намирането на нов инвеститор, бившият играч на Левски заяви:

„Има малка светлинка в тунела, а до няколко дни ще стане ясно дали можем да разчитаме на тази помощ. Но повече информация в момента не мога да разкрия. Ако някой от футболистите иска да си тръгне и има други варианти, няма да бъде спиран и ще получи бележка, че е свободен агент.”

"Аз съм солидарен с футболистите. Те са професионалисти и няма как да тренират и играят, ако не си получават възнагражденията", каза пък старши треньорът Антон Спасов.

"Разбрали сме се, че ще поддържаме връзка, а евентуално след една седмица ще започнем пълноценни тренировки. Знам, че в сряда ще има нова среща за бъдещето на клуба и след нея ще се разбере с повече подробности какво ще стане с Нефтохимик - дали ще играе в А група или ще се търсят други опции.

На стадиона в Долно Езерово дойдоха и двамата преотстъпени играчи от Черноморец- нападателят Живко Петков и защитникът Петър Патев. Третият, който е под наем- Милен Гамаков, е с националния юношески отбор в Португалия.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки