Кметът на В.Търново: Имаме възможност да издържаме Етър във "В" група

До края на юни трябва да е ясно името на старши треньора на новия „Етър В. Търново”, както и членовете на клубната управа и изпълнителният директор.

Кметът на В.Търново: Имаме възможност да издържаме Етър във "В" група
До края на юни трябва да е ясно името на старши треньора на новия „Етър В. Търново”, както и членовете на клубната управа и изпълнителният директор. Това стана ясно на срещата на кмета Даниел Панов в Община Велико Търново с обществения консултативен съвет по въпросите на футбола. Градоначалникът събра футболни деятели, треньори и ветерани, за да обсъдят бъдещето на най-популярния спорт в старата столица. На сбирката присъстваха Георги Велинов, Трифон Иванов, Йордан Грозданов, Сашо Ангелов, Стефан Чакъров, Камен Алексиев, Петър Петров, Петко Цанев, Трендафил Коцев, Румен Данков, Георги Георгиев, спортните експерти Йордан Дурчев и Георги Давидов.
 
Както вече бе обявено, новият „Етър” влиза от името на „Ботев” (Дебелец). „Ботев” завърши втори в „А” областната група, има съдебна регистрация, отговаря на всички изисквания и няма проблеми вече като „Етър В. Търново” да бъде включен в състава на Северозападната „В” група”, обяви шефът на Зоналния съвет на БФС Георги Велинов.
 
Има желаещи хора да спонсорират клуба, но трябва добър екип за управление, заяви кметът Даниел Панов. „Искаме да има прозрачност при набиране и изразходване на средствата при функционирането на новият футболен отбор и да не се повтарят отношенията с „Етър 1924” от последната година, когато липсваше каквато и да е нормална комуникация и отчетност. Имаме възможност на този етап „Етър” да се издържа във „В” група, ще държим да се развива детско-юношеската школа”, каза градоначалникът. На сесия на местния парламент през юли ще бъде предложено на съветниците гласуване клубът да стане общински. Планираният годишен бюджет е от порядъка на 70-80 000 лв.
 
Бившият футболен национал Трифон Иванов предложи освен управителен съвет задължително да има и Контролен съвет, който да изпълнява надзорни функции относно работата и начина на управление. Бившият рефер Петър Петров предложи на Даниел Панов лично да оглави Управителния съвет на клуба заради тежестта и обединяващата роля на кметската институция.
 
Сашо Ангелов пък изрази мнение, подкрепено от Камен Алексиев, че клубът изцяло трябва да залага на млади футболисти от Велико Търново и региона, за да бъде граден с перспектива. Първенството в Северозападната „В” група стартира на 11 август, дотогава се очаква да бъде готов и обновеният терен на стадион „Ивайло”.
 

След края на работната среща Даниел Панов направи инспекция на извършващите се в момента строителни работи на градския стадион. Кметът огледа последните дейности по подравняване на насипите и подготовка за поставяне на тревното покритие. Монтирани са съоръженията за дренаж и отопление на терена. Предстои монтирането на цистерните с вода, от които ще се извършва оросяването на тревното покритие. Панов получи уверение от представител на консорциума от фирми, извършващи ремонта, че до един месец на стадион „Ивайло” отново ще могат да се играят официални футболни мачове.  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки