Астана пуска свободен вход за мача с Ботев (Пд), чакат 30 000 на стадиона

„Жълто-черните” пък пускат в неделя билетите за реванша, вижте цените

Астана пуска свободен вход за мача с Ботев (Пд), чакат 30 000 на стадиона

Близо 30 000 озверели фенове на казахстанския Астана ще изпълнят трибуните на националния стадион в столицата в четвъртък, когато местният тим ще приеме пловдивския Ботев в първи мач от първия квалификационен кръг за влизане в Лига Европа.

Официалният клубен сайт на съперника на „канарчетата" обяви, че ръководството е решило да пусне свободен вход за битката с българския съперник. Жестът е в чест на празника на Астана, който ще бъде честван два дни по-късно - в събота.

Тимът на чеха Мирослав Беранек има неистова нужда от пълни трибуни, като се има предвид, че за домакинските срещи на тима цените на билетите са прекалено скъпи за местния стандарт на живот.

„Астана Арена" е съвсем ново съоръжение, като то бе открито на 3 юли 2009 година. За изграждането му са отишли 185 милиона долара.

Точният му капацитет е 30 254 седящи места. Ултрасите на Астана са подготвили специална хореография за старта в Европа, като са замислили атрактивни пироефекти, които да стреснат футболистите на Станимир Стоилов.

Предполага се, че агитка на домакините ще обсади хотела на нашите, за да може да накара пловдивчани да се чувстват максимално некомфортно.

В неделя пък Ботев (Пд) ще пусне в продажба билетите за реванша, пише "Меридиан мач". Срещата ще се играе на стадион „Лазур" в Бургас, но талоните ще пристигнат в края на седмицата. Те ще са на цени 10, 30 и 40 лв.

Максималната стойност е за ВИП ложата, в сектор „А" ще се влиза срещу 30 лв., а във всички останали трибуни за по 10 лева. Все още мачът между Астана и Ботев в Казахстан е на тъмно.

Причината е, че нито една телевизия от бившата съветска република не иска да излъчва мача пряко. Малка е вероятността срещата да се излъчи и по интернет.

Както е известно, и приятелският мач между националните отбори на България и Казахстан до последно висеше за телевизионно предаване.

От пресслужбата са се свързали с колегите си в Астана и очакват днес да получат по-конкретна информация къде евентуално българските фенове ще могат да гледат дебютния мач своя тим.

Потвърдено: Холанд аут за Брайтън

Фодън и Стоунс се завръщат, съобщи Пеп

Рангник призна, че разговаря с Байерн Мюнхен

Селекционерът на Австрия не отрече и, че може да приеме офертата на баварците

Селекционерът на Белгия влезе в битката за треньор на Милан

Доменико Тедеско може да поеме "росонерите" след края на сезона

Чалханоглу: Това Скудето е отмъщението ми към Милан

Халфът не може да забрави отношението на феновете на "росонерите" след трансфера в градския съперник

Грубо: Фенове на Интер изгориха фланелка на Ибрахимович (ВИДЕО)

"Нерадзурите" празнуват Скудетото по странен начин

Мусиала се възхищавал на Меси

"Имитирах го", призна халфът на Байерн Мюнхен

Дъмфрис се надява да поднови договора с Интер

Нидерландецът иска да остане още дълго на "Меаца"

Край на една ера: Легенда на Атлетик Билбао напуска след 15 години

Икер Мунияин обяви решението си в емоционално видео

Килиян Мбапе сменя позицията си в Реал Мадрид

Французинът оставя левия фланг на Винисиус

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки