Марин Бакалов: Преди 3 години не сме и мечтали, че ще стигнем дотук

"Очаквам новият сезон да е по-добър от миналия”

Марин Бакалов: Преди 3 години не сме и мечтали, че ще стигнем дотук

"Постигнахме много важна победа в Астана. Оптимист съм за реванша. Резултатът е добър и трябва да се възползваме от него", коментира пред "Тема Спорт" легендата и настоящ скаут на Ботев Пловдив Марин Бакалов.

"Вярвам, че треньорският щаб ще направи всичко възможно да продължим и най-важното – момчетата да подходят максимално концентрирано към двубоя. Все още нищо не е решено. Историята помни много случаи, в които накрая няма щастлив край”, продължи рекордьорът по мачове в „А” група.

„Допреди 3 години, когато започнахме нашия поход от „В” група, не сме си и мечтали, че ще стигнем това ниво и че ще можем да играем в Европа. Това може само да ни радва. Вървим по правилен път и трябва да продължим в същата възходяща линия. Базата съвсем скоро ще бъде официално открита. Започна се ремонт на стадиона. Всичко това може само да ни радва, защото се случва в едни трудни и тежки времена за българския спорт и държавата. Повече от това не можем да мечтаем и желаем", добави Бакалов, който бе в основата на възраждането на Ботев Пловдив през 2010 година.

"Очаквам новият сезон да е по-добър от миналия", добави славният футболист. За школата и скаутското ниво той сподели: "Сега целта е да попълним всички възрасти с качествени млади играчи, за да осигурим бъдещето на клуба. Приоритет са най-малките - наборите 98, 99, 2000. Важното е, че вече имаме една добре подредена структура", завърши Марин Бакалов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки