Близо 10 000 бултраси пълнят „Лазур”, Мъри крие отбора до мача

До вчера бяха разграбени 3000 билета за мача Ботев (Пд) - Астана

Близо 10 000 бултраси пълнят „Лазур”, Мъри крие отбора до мача

Близо 10 хиляди фенове на Ботев Пловдив се очаква да изпълнят „Лазур" за реванша с Астана, пише „Тема Спорт". До вчера следобед бяха разграбени близо 3000 талона. Ценните хартийки се харчат като топъл хляб, обявиха от клуба. Бултрасите се заканват да създадат невероятна атмосфера, но самите те чрез съобщение на сайта си забраняват пиротехниката.

„Глобите, налагани от УЕФА, са изключително големи, а всяка една факла не би била толкова ценна, колкото радостта от победата на Ботев и продължаването на отбора в следващия кръг. феновете, които си позволят да нарушат тази забрана, ще носят сами последствията си", се казва в материала.

В същото време стана ясно, че собственикът на канарчетата Цветан Василев е очакван в Бургас. Шефовете на жълто-черния клуб не отрекоха тази възможност, като добавиха, че по-голяма яснота за това дали банкерът ще присъства на срещата ще има утре. Те се надяват босът да повдигне допълнително самочувствието и духа на футболистите в навечерието на важния двубой. Откакто стана собственик на Ботев, Цветан Василев е присъствал само на един мач на тима - през миналата година при победата с 2:0 над Спортист Своге в София в баража за влизане в А група. Иначе той бе гост на едно от тържествата на сдружение ПФК Ботев , на празненствата по случай 100 години от основаването на клуба и на концерта на „Дийп Пърпъл” на 3 юни по повод юбилея на клуба.

Старши треньорът на тима Станимир Стоилов пък държи да запази отбора си максимално концентриран върху предстоящия втори мач с Астана от първия квалификационен кръг за Лига Европа. „Канарчетата14 тренираха в Брестник от 18 часа вчера, а днес заминават на лагер в Бургас. Мъри е доста притеснен и тренировките до мача срещу Астана със сигурност ще бъдат закрити. Заниманията ще бъдат водени в базата на Черноморец „Гнездо на акули" край морето.

Двубоят между Ботев и Астана е в четвъртък от 20,30 ч., като ще бъде предаван пряко по ТV7.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки