ЦСКА (Москва) дава 12 милиона евро Жоазиньо

Жоазиньо е много добър футболист, който притежава прекрасна скорост, дрибъл и движение по терена

ЦСКА (Москва) дава 12 милиона евро Жоазиньо

Ръководството на руския футболен клуб ЦСКА Москва иска да привлече бившия нападател на Левски и настоящ на ФК Краснодар - Жоазиньо. Според информация на вестник "Известия", "армейците" са готови да заплатят трансферна сума на стойност 12 милиона евро за правата на бразилеца. 

 
"Жоазиньо е много добър футболист, който притежава прекрасна скорост, дрибъл и движение по терена. Той е един от лидерите на отбора на Краснодар, който играе на високо ниво. Бразилецът създаваше много проблеми на всички водещи клубове в руската първа дивизия, включително и на "армейците". В ЦСКА играят много футболисти от най-висока класа, но някои от тях само могат да завиждат на таланта на Жоазиньо", каза известният специалист Александър Тарханов, който работи успешно като треньор и президент в ЦСКА. 
 
Московските армейци искаха да привлекат Жоазиньо още миналото лято, но тогава не се стигна до трансфер. Сега обаче от ръководството на "армейците" виждат в лицето на бившия играч на Левски идеален заместник на Кейсуке Хонда, който най-вероятно ще напусне ЦСКА преди затварянето на трансферния прозорец. 
 
Жоазиньо беше привлечен в Левски през 2007 година с трансфер от Португеза. Той игра успешно за "сините" и през 2011 премина в отбора от Краснодар, за който игра 74 мача във всички турнири. В тях той вкара 11 гола и подаде за още 28. Бразилецът има договор с Краснодар до края на 2015 година. 
 
Преди няколко седмици шампионът на Русия закупи играч номер едно на България за 2012 година Георги Миланов за над 3,5 милиона евро.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки