Джокович: Искаме да организираме качествени мачове на турнира в Белград

Семейство Джокович ще организира първия ATP турнир в Сърбия, който ще се проведе през месец май 2009 година и ще е с награден фонд от 500 хиляди долара. Майката и бащата на световния номер 3 са закупили правата за ABN Amro Open, който досега се провеждаше в Холандия и техният син вече обяви плановете за надпреварата.

Джокович: Искаме да организираме качествени мачове на турнира в Белград
Семейство Джокович ще организира първия ATP турнир в Сърбия, който ще се проведе през месец май 2009 година и ще е с награден фонд от 500 хиляди долара. Майката и бащата на световния номер 3 са закупили правата за ABN Amro Open, който досега се провеждаше в  Холандия и техният син вече обяви плановете за надпреварата.

„След всичкия този успех, който постигнахме в, решихме да направим Белград домакин на състезание от ATP веригата в да се появи на световната карта на тениса”, заяви Джокович, цитиран от „Ню Йорк Поуст”.

И преди са се провеждали състезания в Сърбия, но не и от такъв ранг като ATP веригата. Повече от десет години големи имена не са играли не само в Сърбия, но и в целия балкански регион. Джокович обяви, че вече е говорил с някои от топ тенисистите и ги е поканил да участват на ABN Amro Open.


„Говорих с някои тенисисти и ги поканих в Сърбия, но все още никой не е потвърдил, а и мисля, че все още е рано за това. Единственото сигурно е, че хърватинът Ники Пилич ще е директор на турнира. Не е толкова важно дали Надал, Федерер или Мъри ще дойдат, по-важното е да организираме качествени мачове в Белград”, завърши Джокович.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки