Гонзо: Нямаме шанс за Световното първенство, треньорът на националния отбор трябва да е чужденец

„Аз избрах да играя за Левски. Имал съм предложения преди да замина за Франция, но стана така, че едната година, следващата година и така станах на 26 години и вече бе късно за голям трансфер, коментира футболистът на Левски Георги Иванов – Гонзо в ефира на RE:TV.

Гонзо: Нямаме шанс за Световното първенство, треньорът на националния отбор трябва да е чужденец

 

„Аз избрах да играя за Левски. Имал съм предложения преди да замина за Франция, но стана така, че едната година, следващата година и така станах на 26 години и вече бе късно за голям трансфер, коментира футболистът на Левски Георги Иванов – Гонзо в ефира на RE:TV.

След смяната на треньорското ръководство на Рен всички чужденци бяха пратени във втория отбор

 

Звездата на „сините” се върна назад във времето, когато напусна българското първенство, за да се присъедини към френския Рен. „Много хора не знаят, че аз отидох при един треньор, към когото имаше много  очаквания, но бе сменен след 8 или 9 кръга. Новият треньор имаше нова концепция и искаше нови футболист, което е нормално. С лека ръка всички чужденци които бяхме в отбора, с изключение на Петер Чех бяхме пратени във втория отбор на клуба”, каза нападателят.

Трябва да отдадем заслуженото на Вили Вуцов
„Помагам с каквото и мога ни когото иска, но преди всичко си има ръководство и треньор, и не искам да се бъркам в тяхната работа”, коментира Гонзо отношенията си с младите футболисти в отбора на Левски.
Според Гонзо, Левски има големи проблеми от това, че в последно време много бързо сменя треньорите си. „На всеки шест месеца идваше нов треньор с нови изисквания, нов характер, нови разбрания, това няма как да не се отрази на отбора”, смята „черната котка” за вечния съперник ЦСКА.

Гонзо не пропусна да даде мнение и за треньорската позиция в Левски. „Трябва да отдадем заслуженото и на Вили Вуцов, който направи подготовката, но сега много хора го забравиха. Но когато някой бъде изгонен винаги е отричан. Емил Велев с времето започна да израства и сега мисля, че е намерил точната рецепта, и има качествата да бъде треньор на Левски, като очаквам, че ще се развива повече и за в бъдеще. Доколкото знам Велев остава треньор.”

Няма такива футболни таланти, каквито имаше преди години

„Спортът в България загива, вече натам отиват нещата, че няма такива таланти, каквито имаше по мое време. Когато бях в Локомотив (Пловдив) от моето поколение 7-8 човека играеха в първия отбор, така бе и в Левски, когато пристигах на „Герена” – на по 21 години бяхме готови за големия футбол. Сега чакаме един футболист да поеме топката на два метра и го правим звезда, след което чакаме да се провали и да го оплюем.” Така Гонзо вижда ситуацията с футбола и спорта в България и ролята на подрастващото поколение.

Нямаме шанс за Световното първенство, треньорът трябва да е чужденец
„Не е нормално това, което се случва в националния отбор и пропускането на трети голям форум, предвид това, че имаме такива футболисти, които играят в големи клубове в Европа. Въпреки теоретичните ни шансове, мачът със Сърбия показа, че отборът няма шанс да се класира за Световното първенство в ЮАР. Аз винаги съм казвал, че треньорът трябва да е чужденец. Напрежението върху него ще е по-малко и по-малко ще бъде подлаган на натиск. Неговите интереси ще са България да играе на голямо първенство и отборът да показва, тога което се иска от него”, това е мнението на голмайстора по темата „национален отбор”.
„Аз съм вече на 32 години, има млади момчета, които да се изявяват. Не искам да съм само в групата за мача, така че националният отбор не е цел за мен”, продължи Иванов.

Левски започна да заприличва на отбор

„Надявам се да спечелим титлата и ще работим в тази насока. В живота няма нищо сигурно, Левски започна да прилича на отбор с характер и воля за победа, а това е решаващото за един колективен спорт и за един спортист – да покаже, че иска да побеждава и да може да побеждава”, каза в заключение Георги Иванов.

Сестри Стоеви обявиха каква е целта им в Париж

Преди дни българките официализираха квотата си за париж

Гимнастичка от ансамбъла: Трябва да сме по-уверени и концентрирани

Вижте какво каза Маргарита Василева след бронза на Световната купа в София

Ники Михайлов: Баща ми покани Бербатов в БФС, но той отказа

Ако не преподпиша с Левски, приключвам с футбола

Васил Панайотов: Трябва да вземем максимума от Левски

Вижте какво каза един от най-важните футболистина Черно море

Мъри: Моят Левски беше готов за шампион

Вижте какво каза Станимир Стоилов

Илиан Илиев: Очаквам Черно море да остане в тройката

Вижте подробности

Селекционерът на България U20: Очаква ни интересно Европейско

"Трябва да играем максимално добре и във всяка среща да надграждаме", заяви Мирослав Живков

Дудова: Една стъпка съм по-близо до олимпийското злато

Вижте какво още каза българската боркиня

Сестри Стоеви искат медал от Европейското по бадминтон

Бадминтонистките продължават да преследват олимпийска квота

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки