Алберто Дзакерони тръгна с фалстарт начело на Ювентус

"Старата госпожа" не успя да победи у дома Лацио - 1:1

Алберто Дзакерони тръгна с фалстарт начело на Ювентус

Ювентус и Лацио не успяха да се победят в дербито на 22-ия кръг в Серия „А”, като мачът между двата отбора завърши наравно 1:1. Двубоят на стадион „Олимпико” ще се запомни с дебюта на треньора Алберто Дзакерони начело на „старата госпожа”. През първото полувреме играта не бе особено привлекателна, но все пак домакините имаха преимущество и създадоха доста опасни положения пред вратата на „орлите”. В 70-ата минута реферът Сакани отсъди много спорна дузпа в полза на Ювентус, която бе превърната в гол от капитана на отбора Алесандро Дел Пиеро. Само осем минути по-късно обаче Маури смълча „Олимпико” и подели точките.



В 6-ата минута Кандрева стреля от далечно разстояние, но Муслера внимаваше и успя да избие удара му. Шест минути по-късно пред домакините се откри страхотна възможност да поведат в резултата, след като Дел Пиеро преодоля Раду и стреля от границата на полето, но ударът му мина на сантиметри над напречната греда.

В 21-ата минута Диего стреля силно от дъгата, но Муслера отрази удара му. Топката обаче попадна право в краката на Сисоко и само самоотвержената намеса на Стендардо успя да предотврати почти сигурния гол във вратата на „орлите”. Десетина минути по-късно гостите сътвориха първото си опасно положение пред вратата на „старата госпожа”. Коларов стреля силно от пряк свободен удар, но коженото кълбо мина над вратата.



В 37-ата минута Диего центрира от пряк свободен удар, Канаваро продължи топката с глава към Киелини, който от няколко метра стреля, но Муслера с феноменална намеса успя да спаси.

В 51-ата минута Кандрева проби много мощно, преодоля двама защитници и стреля, но Муслера парира удара му. Пет минути по-късно Дел Пиеро стреля от фаул от 25 метра, но топката мина покрай вратата на „орлите”. Домакините продължиха дда притискат своя противник, но отбраната и вратарят на гостите действаха много концентрирано.

В 69-ата минута дойде и най-спорната ситуация в мача. Амаури продължи топката с глава към Дел Пиеро, който нахлу в полето и след съприкосновение с Диаките падна на тревата. Реферът Сакани не се поколеба и посочи бялата точка, въпреки протестите на играчите на Лацио. Зад топката застана капитанът Алесандро Дел Пиеро, който с безмилостен изстрел в левия ъгъл не остави никакви шансове на Муслера – 1:0.



В 78-ата минута след центриране от фаул, защитата на Ювентус изби топката, но тя попадна право в краката на Баронио. Халфът веднага центрира в малкия пеналт към Маури, който изпревари прекия си пазач и от няколко метра разстреля Манингер. При радостта си след гола обаче голмайсторът получи нелепа контузия, след като негов съотборник го удари с лакет в главата. Минута по-късно Маури бе заменен под бурните аплодисметни на тифозите на Лацио.

До края на мача и двата отбора не сътвориха почти нищо интересно. Във втората минута на добавеното време Канаваро стреля от воле от границата на полето, но Муслера бе заел добра позиция и улови. Така двата тима логично си разделиха точките в дебюта на Алберто Дзакерони начело на „старата госпожа”.

След това равенство Ювентус остана на 6-ото място с актив от 34 точки, докато Лацио заема 15-ата позиция с 22 пункта.

Ювентус – Лацио 1:1
1:0 Дел Пиеро – дузпа (70’)
1:1 Маури (78')

Ювентус: Манингер, Киелини, Канаваро, Григера, Де Челие, Мело (77’ Касерас), Сисоко, Диего, Кандрева, Дел Пиеро (89’ Палуши), Амаури

Лацио: Муслера, Коларов, Раду, Стендардо, Диаките, Фирмани (77’ Лихщайнер), Маури (81’ Сивиля), Дабо (72’ Роки), Баронио, Сарате, Круз

Жълти картони: Мело, Григера (Ювентус); Диаките, Баронио (Лацио)

Главен рефер: Сакани

Стадион: „Олимпико”, Торино.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки