Ивет Лалова: Наградиха ме не заради моите постижения, а заради високия ми дух

На специална церемония в ресторант „Спортна среща” Ивет Лалова бе отличена за лекоатлет номер 1 на България за 2008 г. от Българската федерация по лека атлетика. Спортистката бе наградена заради неуморния си труд да се завърне отново в световния елит след тежката контузия, която получи. Ето, какво сподели тя, специално за Novsport.com.

Ивет Лалова: Наградиха ме не заради моите постижения, а заради високия ми дух
На специална церемония в ресторант „Спортна среща” Ивет Лалова бе отличена за лекоатлет номер 1 на България за 2008 г. от Българската федерация по лека атлетика. Спортистката бе наградена заради неуморния си труд да се завърне отново в световния елит след тежката контузия, която получи. Ето какво сподели тя специално за Novsport.com.

- Преди няколко дни СК Левски те награди за високия ти спортен дух, а сега Българската Федерация по Лека атлетика те отличи за лекоатлет № 1 на годината, как се чувстваш?
-
Сигурна съм, че и двете награди са точно заради това – не толкова за моите постижения и резултати, колкото за високия ми спортен дух. Затова съм много щастлива и много горда. Нашият спорт е труден, а през тази година – колкото и тежка да беше – имаме високи постижения в леката атлетика. Затова съм много благодарна на всички, които гласуваха за мен.
 
- Кое кара хората толкова да държат на теб и да те поддържат, не само за твоите успехи но и в лично отношение?
 - Може би защото съм им благодарна и оценявам тази помощ, а може би, защото никога не се спирам и дори, когато не съм във форма, продължавам да ходя по всевъзможни турнири. Защото се гордея, че съм българка и съм лекоатлетка – може би това ги кара да се чувстват горди. Надявам се така да бъде и занапред.
 
- По какъв начин ти повлия твоята операция и как върви възстановяването ти?
 - Наистина операцията се оказа много по-тежка, отколкото предполагах. Аз си представях, че едва ли не ще бъде козметична операция – просто махат пирончето и така нататък. Оказа се много по-сериозно. Изваждането се оказа много по-трудно, отколкото поставянето на този пирон, но важното е, че всичко мина. Ако сега трябваше да го направя, може би щях да се замисля, но честно казано съм щастлива, че този пирон вече го няма и няма, какво да ме мъчи и да ми човърка в главата, че нещо не е наред. Затова много се надявам съвсем скоро всички да забравим, че това нещо изобщо се е случило.

- Оттук нататък си много мотивирана и изпълнена с енергия, кои са върховете, които ще преследваш?
 - Разбира се това са световни и олимпийски върхове. Не мога, ако не го мечтая да стигна поне на половината път. Трябва да си поставя  възможно най-високата цел.

- Темата за допинга е много актуална, какво е твоето отношение?
 - Както каза Добри Карамаринов, трябва да проявяване нулева толерантност към допинга. За съжаление този проблем ни дебне отвсякъде, дори от места, от които не подозираме. Нямаме право да изпием дори една енергийна напитка, чиято опаковка не познаваме, защото това може да ни коства кариерата. Мерките се затягат непрекъснато, аз, като лекоатлет, давам допинг контрол всяка седмица.

- И последно, какво ще пожелаеш по случай празниците на читателите на Novsport.com?
 - Желая на всички много сили и една успешна година. Дано да няма кризи и големи сътресения, дано да е една хубава, щастлива и успешна година.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки