Ана Иванович дава на Белград и турнир от WTA

Ана Иванович реши да последва примера на своя приятел от детинство Новак Джокович и също да купи тенис турнир, който да се провежда в родния град на звездите Белград. Естествено сръбкинята се е прицелила в състезание под егидата на WTA.

Ана Иванович дава на Белград и турнир от WTA
Ана Иванович реши да последва примера на своя приятел от детинство Новак Джокович и също да купи тенис турнир, който да се провежда в родния град на звездите Белград. Естествено сръбкинята се е прицелила в състезание под егидата на WTA. Вече са водени преговори с организаторите от Линц, Австрия, пише racketi.com.

От Линц признаха, че са водени разговори. „Мога да потвърдя, че са водени преговори преди половин година с представители на Атина, Белград, Копенхаген и няколко германски града. Но искам твърдо да заявя, че няма да продаваме състезанието, нито лиценза му. Най-малкото, защото през 2009 година Линц ще бъде културна столица на Европа“, заяви директорът на турнира Петер-Михаел Райхел, пред сръбския вестник „Блиц“.

Заговори се, че Женската тенис асоциация ще добави един или два турнира в календара догодина. Това увеличава шансовете на сръбската столица. Иванович и нейната мениджърска агенция DH Management се надяват да има силен турнир и при дамите още през 2009 година. Както е известно Ноле Джокович и неговото семейство откупиха лиценза на турнира в Амерсфорт (Холандия) и го преместиха в Белград.

„Според новия календар на WTA ще има доста нови турнири като тези в Мадрид, Бризбейн, Монтерей, Понте Ведра Бийч, Бостад, Варшава и Осака. Ние се надяваме да се намери място и за Белград и това да бъде съобщено в скоро време“, заяви изпълнителният директор на агенцията Гейвин Върси.

Разходите по такъв турнир се оценяват на около 3 милиона евро.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки