Боби Михайлов: Ако не най-добрата, това бе една добра година за българския футбол (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Конгрес ще има през януари или февруари"

Боби Михайлов: Ако не най-добрата, това бе една добра година за българския футбол (ВИДЕО+СНИМКИ)

В края на януари или най-късно до средата на месец февруари догодина ще бъде свикан конгрес на Българския футболен съюз. Това заяви президентът на централата Борислав Михайлов, съобщи репортер на Novsport.com.

„Всички спекулации нямат никакво основание, защото БФС спазва законите в страната и затова чакаме решението на съда. Когато съдът впише или отпише настоящото ръководство, тогава ще можем да правим конгрес. Моят пост е може би най-ветровит, след този за министър председателя. Аз казах, че ще се пробвам за още един мандат, защото имаме неща за довършване, а после ще се откажа. Ако не спечеля, ще се откажа още през февруари. Не може всички да те харесват, аз съм свикнал с това”, каза бившият национален вратар, а после бе запитан каква година изпраща българският футбол и отговори така:

Това може да не е най-добрата година за българския футбол, но определено е една добра година. Националният отбор се представи достойно в много тежка група, младежкият тим има силни играчи, които обаче не успяха да се представят добре. В момента младежкият национален отбор е без треньор, защото договорът на Михаил Мадански изтече, но следващите мачове на тази гарнитура са чак догодина и то лятото. Затова предвиждаме избор на нов треньор след конгреса. Това с неразбориите в младежкия лагер повече няма да се повтаря. След конгреса, ако бъда преизбран или пък някои друг мой колега получи поста, ще се предложи глоба от 10 000 лв. и отнемане на точки за клубовете, които не освобождават свои футболисти при повиквателни. Очевидно аз съм прекалено добър и на подадената ръка ми хапят пръста. От друга страна обаче, не е сериозно да се пращат повиквателни по телефона, а да няма нищо черно на бяло. Не беше сериозна цялата ситуация, но ние се учим от грешките си и повече няма да се случват подобни неща в българския футбол. Иначе БФС работи доста добре, открихме нов стадион в Правец, а черешката на тортата е Лудогорец и неговото представяне в Европа.”



„Всички отбори искаха да играят много мачове. Когато аз казах, че два мача за купата на България ще им дойдат много, г-н Батков контрира, че плащат на по 25 играча и те трябва да играят мачове. Сега пък им идват много срещите, затова смятам че от догодина няма да искат да играят по две срещи за купата на България.”

Към момента нямаме индикации, че някой отбор ще се откаже заради финансови проблеми. Надявам се, че всички ще завършат годината и ще доиграят сезона, но няма как да кажа със сигурност. Футболният съюз не е виновен за финансовото състояние на клубовете. Има си правила за всички отбори и тук не става въпрос за ЦСКА или за Левски. За всички е едно и също. До момента нямаме данни за отнемане на лицензи, такива ще получим в края на годината, но така или иначе нямаме право сега да ги оповестим.”



„Иначе 98% от стадионите в България са държавна собственост, с изключение на Славия. В Пловдив, в Ловеч, в Бургас и в Разград подобриха много базите си, но това най-вече зависи от собствениците. Така или иначе базите са значително подобрени през последните 5 години или поне, откакто аз съм играл. Остават още един-два стадиона, които се надявам скоро да се оправят също. Тревната настилка няма роля при лицензирането. Там пише само естествена или изкуствена е настилката.

„Засега в БФС се справяме без финансова подкрепа отникъде. Три спонсора се оттеглят от догодина, но бюджетът ни стигна да поемем всички предвидени мачове и подготовката на националните отбори, която е като в немския футбол. Всички имаме проблеми, дори държавата има финансови проблеми и се надявам в бъдеще да помага повече на футбола."



В заключение Борислав Михайлов бе помолен да коментира трансфера на сина си Николай от Твенте във Верона:

„Трансферът на Николай със сигурност бе грешен, но в Италия се играе по различен начин. Вратарят им е по-слаб, но е там от дълго и е на 31 години. Те се представят добре, но е факт, че са допуснали 27 гола. Ще се търсят решения през зимата или да иде някъде под наем или да заиграе в друг клуб.”

ЕТО И ПЪЛЕН ЗАПИС НА ДНЕШНАТА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ С УЧАСТИЕТО НА БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ И ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ТВ7

Глобиха ЦСКА с над 11 бона след загубата от Ботев

Вижте всички решения на Дисципа

Славия ще спре Крумовград за Топ 6

Вижте подробности

Сираков: Главницата към НАП е погасена, няма опасност от фалит

„За първи път от поне 10-15 години Левски няма лихвоносни задължения към НАП“

Локо (Пд) пусна билетите за ЦСКА 1948

Мачът е в неделя от 15:15 часа на "Лаута"

ЦСКА ще удари Ботев (Пд) в първия полуфинал за Купата

Вижте подробности

Левски е подновил интереса си към вратаря на Пирин

Украинският страж може да засили конкуренцията на "Герена"

Разкриха една от причините за фурора на Черно море

Вижте подробности

Дерменджиев: След двата гола, мачът беше под наш контрол

"Винаги се играе по-спокойно в мачовете, когато водиш в класирането", заяви той

Киров: След червения картон ситуацията излезе извън контрол

„Трябва да обръщаме внимание на положителните неща.“, призова треньорът на Арда

Втора Лига
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки