Лучо Гонсалес: Порто трябва да спечели Лига Европа

Полузащитникът на Порто Лучо Гонсалес не скри разочарованието си от отпадането от Шампионската лига и заяви, че сега основната цел пред отбора е спечелването на Лига Европа.

Лучо Гонсалес: Порто трябва да спечели Лига Европа

Полузащитникът на Порто Лучо Гонсалес не скри разочарованието си от отпадането от Шампионската лига и заяви, че сега основната цел пред отбора е спечелването на Лига Европа. Португалският гранд завърши на трето място в група "G", след като в последната си среща загуби с 0:2 от победителя Атлетико в Мадрид. 

"Разбити сме, защото много искахме да продължим напред. Ако обаче се върнем назад и си спомним за всичките ни срещи в групата, можем да кажем, че заслужено отпадаме, защото допуснахме прекалено много грешки. Ще анализираме внимателно представянето си, за да разберем защо не успяхме. Сега трябва да направим всичко възможно, за да спечелим Лига Европа", каза Гонсалес. 

Порто можеше да продължи на осминафиналите на Шампионската лига при успех в Мадрид, но отборът отново допусна слабости в защита, които се оказаха фатални. 
"Резултатът можеше да бъде съвсем друг, но отново допуснахме леки голове срещу хода на играта. При това положение е ясно, че не можеш да продължиш напред в турнир като този. Мисля, че създадохме доста проблеми на Атлетико, което никой друг преди нас не беше правил на този стадион. Пропуснахме дузпа и ударихме четири греди. Отпадаме не защото нямахме късмет, а защото не показахме необходимото умение пред гола", каза старши треньорът Пауло Фонсека. "Не играхме добре в защита, а Атлетико се възползва отлично от положенията си. Тренирахме и дузпи, а Жозуе никога преди не е изпускал. Може би той подходи прекалено емоционално и това е причината за пропуска", допълни той. 

Наставникът на Порто е категоричен, че слабото представяне като домакин е основната причина за отпадането. На собствен терен португалците успяха да спечелят само една от петте си точки при равенството 1:1 с аутсайдера Аустрия Виена. "Допуснахме прекалено много грешки на собствен терен. Този мач не беше единственият, който се оказа фатален в нашата кампания, въпреки че при победа, щяхме да продължим на осминафиналите. Прекалено рано е да говорил за Лига Европа. Там има няколко добри отбора и ние сме един от тях", каза още Фонсека. 

Напрежение в Милан след фиаското в Рим

Фенове търсят сметка на играчите

ОБЗОР: Отново Леверкузен срещу Рома в полуфиналите на ЛЕ (ВИДЕО)

„Аспирините“ с нов рекорд - 44 мача без загуба след 1:1 в Лондон

Аталанта изхвърли Ливърпул и пренаписа историята си (ВИДЕО)

Салах вкара от дузпа единствения гол в Бергамо

Рома смачка Милан в Европа (ВИДЕО)

Леверкузен на пътя на "вълците" на полуфиналите

Гасперини за реванша с Ливърпул: Най-важният мач в историята

„Наясно сме, че няма да е лесно“, заяви треньорът на Аталанта

Еуфория в Рим! "Олимпико" разпродаден за Рома - Милан

"Вълците" на крачка от трети пореден полуфинал

ОБЗОР: Бенфика и Леверкузен с домакински успехи (ВИДЕО)

Резерви зарадваха "аспирините" - резултати от Лига Европа

Рома мечтае за трети пореден финал в Европа (ВИДЕО)

"Вълците" обезличиха Милан на "Сан Сиро"

Алонсо: Има време за Бундеслигата, мислим само за Уест Хем

Вижте какво заяви треньорът на „аспирините“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки