Георги Георгиев: Целта пред мен вече е 15-ото място

21-годишният Георги Георгиев, който още при дебюта си при най-добрите скиори в света, зае 21-о място в старта за суперкомбинацията за Световната купа във Вал д’Изер.

Георги Георгиев: Целта пред мен вече е 15-ото място
21-годишният Георги Георгиев, който още при дебюта си при най-добрите скиори в света, зае 21-о място в старта за суперкомбинацията за Световната купа във Вал д’Изер. Това му донесе 10 точки за СК, които са първи спечелени от българин от ерата на Петър Попангелов. Докато подготвяше ските си за предстоящия в неделя слалом във френския курорт Гого, както го наричат приятелите даде и кратко интервю, съобщиха за Novsport.com от БФСки. 
 
-          Честито Гого! Как се чувстваш след като спечели първите си точки за световната купа и то при дебюта си сред най-добрите?
-          Чувствам се страхотно. Знаех, че съм добре подготвен, но не съм си и мечтал че ще завърши в зоната на точките. Подготовката която ми бе осигурена от федерацията бе на ниво както винаги и резултатът вече е налице.
-          Какъв е коментара ти за състезанието?
-          Супергигантския слалом бе голямото предизвикателство за мен, защото аз карах със 70-и номер, а след 50-ия видимостта стана много лоша. Въпреки това успях да сляза успешно до финала. В слалома вече ми беше по-лесно. Въпреки, че доста скиори преди мен отпаднаха аз рискувах докрай. Ако времето сутринта бе по-добро със сигурност щях да съм и по-напред.
-           Каква е следващата ти цел?
-          Голямата ми цел от тук за напред е да вляза в играта и да завърша и сред първите 15 в старт за Световната купа. Надявам се в слалома във Вал д’Изер утре да намеря място във втория манш. Ще се радвам ако и на световното пак тук успея да запиша класиране сред 20-е най-добри.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки