Макриев: Отказах тройно повече пари заради Левски

"През тези 5 месеца, в които съм тук, има супер много негативизъм, злоба... Платени журналисти ли са, какво са?"

Макриев: Отказах тройно повече пари заради Левски
Нападателят на Левски Димитър Макриев заяви, че през зимния трансферен прозорец е отхвърлил оферти с далеч по-добри финансови параметри, за да остане на „Герена”, където има „несбъдната мечта”.
 
„Имаше доста оферти, от Франция имаше оферта за двойно повече, от Казахстан - тройно повече, и от Израел имаше двойно повече. Аз искам да остана в Левски, аз съм си левскар и искам да остана тук. Това е една несбъдната мечта за мен. Парите не са водещи. Имам още 5 месеца договор, ще си го изпълня и вече каквото преценят”, каза 30-годишният футболист пред Канал 3.
 
Откакто се завърна при „сините” през есента, Макриев записа 16 мача (8 като титуляр и общо 805 минути), в които вкара 5 гола. Той разкритикува медиите за това, че пращат футболистите на Левски къде ли не.
 
„За Левски не важно кой се разписва, а е важно отборът да върви, да показва игра и да постига победи. Доста се изписа, затова се и навих да говоря. Начетох се на глупости. „Голова дупка” какво ще рече?”, попита роденият в Гоце Делчев футболист.
 
Доста негативизъм има в медиите, постоянно мен и Генков ни пращат къде ли не. Та и в Славия ме пращаха. Много се притесняват вашите колеги къде ще играя. Отказах доста оферти през зимния трансферен прозорец, предлагаха ми доста повече. Засега това е моето желание, вашето не знам какво е. Тези 5 месеца, в които съм тук, супер много негативизъм, злоба, не знам просто, платени журналисти ли са, какво са? Не ми се вярва да има такива хора, но явно има. Да пишат постоянно глупости, които не са верни, и откъде излизат, аз не знам. Всички момчета ги атакуват, пращат ги къде ли не, без те да знаят. Наскоро ме пращаха в Пирин Гоце Делчев, имал съм договор за 1000 лв. Просто смешна работа. Имам си варианти и така. Каквото мога, помагам на Левски и се надявам през втория полусезон да покажем играта, на която сме способни.”
 
„Срещу Литекс играх 15 минути, срещу Ботев 10, срещу Лудогорец единствено 90 минути, срещу ЦСКА 15. Не вкарвам, но ако сравните минутите, в които не съм играл, не знам дали ми се събира едно полувреме.”
 
„В чужбина 11 години, в 10 държави съм играл, не съм виждал такова плюване. Поне преди 13 години, когато бях в Левски, такива писаници нямаше срещу футболисти, кой къде, какво, що, какъв...”
 
Високият 187 см футболист подчерта, че през втория полусезон ще дава всичко от себе си, като посочи, че треньорите имат думата за състава.  
 
„Дойдох неподготвен, дадох всичко от себе си, което можеше. Сега наново, подготвям се добре и се надявам през втория сезон да дам максимума от себе си. Аз тренирам, давам всичко от себе си, а треньорите преценят кой ще играе.”
 
„При Славиша дойдох неподготвен, трябваше ми време да вляза. Така се получи, че Цецо получи контузия и трябваше да играя със Славия и Локо (София). Вече като влязох в ритъм започнах и да вкарвам и се радвам, че отборът започна да побеждава.”
 
„Не мога да се притеснявам от конкуренция, всеки добър футболист е добре дошъл в Левски. За Левски е важно да има конкуренция. А кой ще играе, това го преценя треньорският щаб.”
 
Човекът, който го е върнал на „Герена”, е бил Наско Сираков.
 
„Аз имах билет за Израел. Г-н Сираков ми се обади и каза, че иска да ме привлече. Нито сме се пазарили, нито нищо, приех веднага. Разбира се, че съм му благодарен. Благодарение на него имам честта да играя за Левски.”  
 
Макриев похвали настоящия старши треньор Антони Здравков.
 
„Мисля, че много от футболистите Тони ги предразположи да дават максимума от себе си и за последните постижения вина има Тони Здравков. И млади момчета заиграха, това е пътят - младите. Колективът е наред, няма никакви звезди. Малко беше времето при Славиша, в което съм бил. В Левски няма разделение. Мен даже ме използват за преводач. Няма проблеми с чужденците. Имаше, вярно, малко напрежение през септември, когато дойдох, може би от загубените титла и купа, и отпадането от Иртиш. Но след това дойдоха и нови момчета и се оправиха нещата.”
 
Пинто ми е приятел, но това е непрофесионализъм от негова страна. За тези 5 дена беше длъжен да остане и да изиграе мача с ЦСКА.”
 
Нападателят вярва, че Левски може да се бори за титлата.  
 
„Този формат съм го играл 4 години и знам, че до последно ще има изненади и нищо не се знае.”
 
Що се отнася до амбициите му, свързани с националния отбор, Макриев каза: „Не виждам българин, който да не иска да не играе в националния отбор, дори и да е на 35-36 години. За мен приоритет №1 е Левски, а ако вече Любослав Пенев прецени, че ще му бъда от полза, ще се отзова.”
 

На публиката на Левски за 100-годишнината „обещавам да се раздаваме докрай”.  

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки