Кралев финишира 12-и в първото състезание в Мароко

Първото състезание от уикенда в Маракеш, Мароко, където се провежда втория кръг от Формула 2, бе изключително драматично за 21 пилоти. Още на старта колата на индиеца Ебрахим получи повреда и се наложи да бъде поправяна на стартовата решетка пред погледа на Жан Тод, президент на ФИА, който посети пистата. Пламен Кралев тръгна от 18-а позиция, но след две катастрофи и разбъркване на колоната се озова на 13-а позиция, съобщиха от тима на българския пилот.

Кралев финишира 12-и в първото състезание в Мароко

Първото състезание от уикенда в Маракеш, Мароко, където се провежда втория кръг от Формула 2, бе изключително драматично за 21 пилоти. Още на старта колата на индиеца Ебрахим получи повреда и се наложи да бъде поправяна на стартовата решетка пред погледа на Жан Тод, президент на ФИА, който посети пистата. Пламен Кралев тръгна от 18-а позиция, но след две катастрофи и разбъркване на колоната се озова на 13-а позиция, съобщиха от тима на българския пилот. По време на катастрофите обаче пострада предното му крило и носа. Така българинът бе принуден да кара през цялото състезание със счупена кола. Пилотът обаче удържа позицията си и завърши на 12-о място.

„Направих добър старт, но във всеки един от завоите в първата обиколка имаше инциденти. За съжаление пострадах в един от тях поради контакт с болида пред мен. Следствие на инцидента получих повреда в носа на колата и предния спойлер, което дисбалансира болида като цяло. В последствие допуснах някои грешки, които ми костваха позиции, тъй като колата бе много трудна за управление. Слава Богу не бяхме бавни и успях да завърша.

"Въпреки че позицията, която извоювах, се дължи на факта, че много пилоти отпаднаха, аз я считам за добър резултат, защото факта, че толкова много пилоти отпаднаха е показателен колко трудно бе състезанието. Също така колко важно е да запазиш концентрация и да стигнеш до финала”, коментира Кралев след финала. 12-а позиция е най-доброто класиране в кариерата на българина с едноместни болиди.

Второто състезание е утре от 14:00 ч българско време и ще бъде предавано пряко по „Евроспорт”. Днес по-късно е квалификацията, която ще предели стартовия ред за утре. 

Севлиево ще бъде домакин на кръг от републиканския шампионат по мотокрос

Вижте подробности

Цолов 21-и на спринта в Мелбърн

Основното състезание е в неделя

Цолов с шесто място в квалификацията в Мелбърн

Той ще стартира девети в спринта след наказание

Никола Цолов с глупост в Мелбърн, наказаха го с три места

Българинът умишлено избута съперник в стената

Александър Томов: За мен е чест да участвам в Европейския рали шампионат през 2024г.

"Амбициран съм да се представя достойно и се надявам да зарадвам всички българи с изявите си", сподели рали талантът от Плевен

Мартин Чой има нов отбор

Вижте подробности

Мик Шумахер дебютира в Световния шампионат за издръжливост

Вижте подробности

Проблем в двигателя лиши Никола Цолов от голям успех (ВИДЕО)

Пилотът водеше в голяма част от надпреварата в Бахрейн

Любослав Руйков ще участва в Картинг академията на ФИА

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки