БФС, ПФЛ и АФБ копират отношенията на Платини с ФИФ Про, в България вече официално има професия "Футболист"

Президентите на БФС, ПФЛ и Асоцциацията на българските футболисти (АФБ) – съответно Борислав Михайлов, Валентин Михов и Дончо Донев, подписаха Меморандум за тристранно сътрудничество, чрез който се задължват да си помагат и да си сътрудничат по нормативите на УЕФА, ФИФА и ФИФ Про, Европейската комисия и законодателството на Република България.

БФС, ПФЛ и АФБ копират отношенията на Платини с ФИФ Про, в България вече официално има професия "Футболист"
Президентите на БФС, ПФЛ и Асоцциацията на българските футболисти (АФБ) – съответно Борислав Михайлов, Валентин Михов и Дончо Донев, подписаха Меморандум за тристранно сътрудничество, чрез който се задължват да си помагат и да си сътрудничат по нормативите на УЕФА, ФИФА и ФИФ Про, Европейската комисия и законодателството на Република България.

„В основата за подписанмото споразумение седи секретарят на АФБ Георги Бойчев и президента Дончо Донев. Аз вече съм малко поизчерпан за футбола, затова ще дам думата на Дончо Дончев”, заяви президентът на ПФЛ Валентин Михов. „В днешния свят нашият футбол има нужда от обединение, а не от разединение. Ние работим прекрасно с Вальо Михов и Борислав Михайлов,. Когато си взаимодействаме добре, можем да направим много за доброто на българския футбол. Много предимства има този документ. Наскоро беше подписан такъв между Мишел Пплатини и ФИФ Про – Световната  организация за футболистите”, заяви Донев. Той обясни една от точките, която ще бъде създаване на Комитет за стратегии¸който ще предлага промени в правилата на БФС на Изпълкома.

На пресконферецията стана ясен  и промененият минимален осигурителен праг на футболистите. Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов разясни, че вече минималният осигурителен праг за професията  „Футболист” ще бъде 700 лева за играчите от „А” група и 400 за тези от „Б” групите.
Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки