Пламен Кралев с първа точка във Формула 2

Пилотът във Формула 2 Пламен Кралев записа първата си точка в престижния шампионат, класирайки се на 10-а позиция в съботния старт на пистата “Монца” в Италия, съобщават от българския лагер

Пламен Кралев с първа точка във Формула 2

Пилотът във Формула 2 Пламен Кралев записа първата си точка в престижния шампионат, класирайки се на 10-а позиция в съботния старт на пистата “Монца” в Италия, съобщават от българския лагер. Кралев стартира от 17-а позиция и в първите обиколки се придвижи до 15-а, удържайки зад себе си атаките на руснака Иван Самарин, полякинята Наталия Ковалска и Партива Сурешуарен. Зад тях да дистанция бе Аджит Кумар. В следващите обиколки пилотите отпред направиха грешки, а Кралев изпревари Келвин Сноекс. Така българинът се озова на 11-а позиция зад водача във временното класиране Филип Енг. Българинът обаче не се примири с позицията си и в атакува белгиеца в последната обиколка, за да завърши 10-и и да вземе първата си точка в шампионата. Състезанието завършиха 17 пилоти.

“Досега най-важното бе да карам и да трупам опит, като позицията не бе от значение, но дойде моментът, в който трябва да започнем да се борим за място. Чувствам, че имам развитие и ще направя всичко възможно да продължа да подобрявам представянето си и да ставам все по-конкурентен. Надявам се да имам шанс във второто състезание да направя подобно класиране”, обясни след финала Пламен Кралев.

Утре в 15,00 ч българско време е второто състезание в “Монца”, а каналът Eurosport ще излъчи пряко надпреварата. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки