Феновете на Нафтата осъществиха планираното шествие из бургаските улици, но останаха сами

Запалянковците запалиха факли и се събраха пред общината, за да кажат "не на убиването на футбола в града"

Феновете на Нафтата осъществиха планираното шествие из бургаските улици, но останаха сами
Феновете на Нефтохимик осъществиха планираното шествие в Бургас в деня на градското дерби срещу Черноморец. Протестният митинг премина под надслов „Не убивайте футбола в Бургас”.
 
Запалянковците на „шейховете”, които не бяха подкрепени от фенове на Черноморец, се събраха пред общината в града, за да изразят своето възмущение, че любимият им клуб и като цяло футболът в Бургас не получава каквато и да било подкрепа от местните власти и че „Нефтохимик обикаля из Сливен, Несебър, Търговище и става за посмешище”.
 
Преди това шествието премина по главната улица на Бургас с бурни скандирания и факли.
 
В декларация преди седмица от фенклуба на Нафтата посочиха, че организират това шествие с искане да се намери решение на финансовия проблем, който има бургаският футбол, за да може той да продължи да съществува. Те призоваха всички запалянковци да се присъединят към тях, за да покажат, че футболът е за привържениците, а не за задкулисни играчи. Но останаха сами.

Както е известно, Бургас е на път да остане без отбор в елита заради незавидното положение и на двата отбора в класирането. Освен това има опасения, че финансовите им проблеми може да доведат до фалит и съответно да бъдат пратени по селските групи. 
 

Феновете се насочиха към стадион „Лазур”, където от 18:00 ч започва градското дерби с Черноморец. Досега на там са се събрали около 1500 зрители.  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки