Петър Байкушев: До Нова Година ще има пълна яснота, как ще изглежда обединеният Пирин

Един от основните акционери в обединения Пирин Петър Байкушев заяви, че заради празниците, разпределението на акциите в новото акционерно дружество ще стане ясно до Нова Година. Той даде да се разбере, че принципно е постигнато споразумение между отделните акционери и остава само юристите да си свършат работата.

Един от основните акционери в обединения Пирин Петър Байкушев заяви, че заради празниците, разпределението на акциите в новото акционерно дружество ще стане ясно до Нова Година. Той даде да се разбере, че принципно е постигнато споразумение между отделните акционери и остава само юристите да си свършат работата, предаде кореспондентът на Novsport.com в Благоевград.
 
„Покрай наближаващите празници тези процедури ще се забавят и очаквам до Нова Година вече да имаме пълна яснота”, коментира Байкушев. По думите на футболния шеф, мажоритарен дял в обединения Пирин няма да има. Основните акционери ще разполагат с еднакъв брой акции, докато останалите ще участват в управлението с по-малък дял. Относно това, как ще стане селектирането на играчите той заяви, че поне 10 футболиста от състезаващия се в Западна „Б” група отбор ще играят за елитния тим.
 
Според него един отбор от „А” група и участващ в Дублираща група е нормално да разполага с 34 играчи. Толкова ще има от догодина обединеният Пирин, който също така ще обедини и най-добрите играчи на двата клуба. Останалите играчи ще продължат да играят за този от „Б” група, каза Байкушев.
 
Официалните си мачове обаче отборът ще играе на друг лицензиран стадион в областта, а не на този в Благоевград. Относно това дали Петър Михтарски и Борис Николов запазват треньорските си постове Байкушев бе лаконичен: „Сондажите продължават, така че всичко ще се види в близките дни до Нова Година.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки