Специалния: ПСЖ е фаворит, защото има супер нападатели

Треньорът на Челси отново започна психологическите игри

Специалния: ПСЖ е фаворит, защото има супер нападатели

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо определи Пари Сен Жермен като фаворит в сблъсъка между двата тима от четвъртфиналите на Шампионската лига по футбол и подчерта "супер нападателите" на парижани, "които правят разликата на това ниво". Така започна пресконференцията на Моуриньо преди утрешния първи четвъртфинален мач в Париж. 

Първият въпрос към Моуриньо бе: "За вас Пари Сен Жермен е фаворит, но Ибрахимович мисли, че Челси е "супер-фаворит…". "Аз имам свое мнение, той има свое. Аз уважавам неговото мнение. Те имат отбор със супер нападатели, с голмайстори. Това прави разликата на това ниво. Всички отборите в Топ 8 са добри. Гледайте: Меси, Роналдо, Левандовски, Диего Коста, Ибра, Кавани, Лавеци… Това са важни неща на това ниво", отговори португалецът. 

"Каква роля може да играе разликата в опита между Челси и ПСЖ?, бе следващият въпрос към Моуриньо. "Мисля, че не много голяма. Може би като клуб ние имаме по-голям опит, но играч по играч картината не е същата. Алекс, Максуел, Мота, Ибра, Тиаго…  Те имат много голям опит. Ние също имаме много опитни играчи, но други нямат толкова опит.

"Какво мислите за Мота, на който бяхте треньор в Интер", бе попитан още Моуриньо, на което мениджърът на "сините" от Лондон отговори: "Той играе по фантастичен начин. Позицията, на която играе, е перфектна за него и за философията на Пари Сен Жермен".

"Може ли да се сравнява ПСЖ с Челси от преди десет години?", бе следващият въпрос към Жозе. "Има сходство, да. През този период инвестициите на Абрамович бяха много важни и Челси стана голям отбор. Пари Сен Жермен прави същото нещо. Много хора не разбират как е възможно това с оглед на финансовия феър-плей. Но в Париж има масивни инвестиции с избор на фантастични играчи. Сега това е комплексен отбор с много добри играчи и добър треньор. Те доминират във  Франция, както Челси го правеше в Англия. В онази епоха Челси визираше победа в Шампионската лига всяка година. Париж прави същото нещо, те искат да победят", отговори Моуриньо. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки