Атлетико (М) няма спиране, "дюшекчиите" се върнаха начело в Ла лига (ВИДЕО+СНИМКИ)

Тимът на Диего Симеоне записа седма поредна победа в Примера

Атлетико (М) няма спиране, "дюшекчиите" се върнаха начело в Ла лига (ВИДЕО+СНИМКИ)
Атлетико (Мадрид) наистина изживява едни от най-добрите си мигове в цялостната история на клуба. След класирането за полуфиналите на Шампионската лига, "дюшекчиите" отново излязоха начело в Примера дивисион след успех с 2:0 като гост над Хетафе в мач от 33-тия кръг на испанското първенство.

Това е седма поредна победа за тима на Диего Симеоне в Ла лига, като Атлетико е без поражение в последните си 11 мача във всички състезания. Диего Годин и Диего Коща отбелязаха головете за "дюшекчиите", като преди това бразилецът с испански паспорт пропусна дузпа.

В 40-ата минута Годин изведе Атлетико напред в резултата. След центриране в наказателното поле, бранителят засече топката с глава и отбеляза за 1:0.



20 минути след началото на втората част "дюшекчиите" получиха възможност да изпълняват дузпа. Анхел Лафита извърши нарушение срещу Габи Фернандес, за което получи втори жълт картон и бе изгонен. Диего Коща застана зад топката, но Жорди Кодина спаси удара му, а при добавката стражът на Хетафе се отрази шута и на Раул Гарсия.

В 85-ата минута Диего Коща поправи грешката си от бялата точка и оформи крайното 2:0. Нападателят на Атлетико засече центриране, но при шпагатът удари коляното си в гредата, но от клуба опровергаха информацията за сериозна травма.



С победата "дюшекчиите" се върнаха начело на Примера с 82 точки, на три пред втория Реал (М) и четири пред третия Барселона. Хетафе остава в зоната на изпадащите с 31 точки, на една зад 17-ия Валядолид. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки